Dobrý den, potřebovala bych pomoci s určením květiny která je na foto a také určení diagnosy a zda se dá květina ještě zachránit. Měla jsem jí několik let a stále měla lístky sem tam nějaký spadl, ale vždy narostl další.Teď během měsíce ztratila všechny a vůbec nevím proč. Zalévala jsem jí pořád stejně a používala jsem tekuté hnojivo pro pokojové květiny. Květinám téměř vůbec nerozumím takže opravdu nevím a je mi líto jí vyhodit. Proto budu vděčná za každou radu.
Podle těch spadlých listů a způsobu růstu bych tipla, že to zřejmě byl ficus benjamina. Ale řekla bych, že ho můžete vyhodit, chtělo to nenechat dojít tak daleko a ozvat se dřív. Pokud to je on, tak nemá rád průvan a studený vzduch. Lída
Moc děkuji za radu.. Lístky opadaly během měsíce :-(koupila jsem i hnojivo a myslela, že jí zachráním ale bohužel :-(. Nicméně to co roste vedle to my mohlo být co?? Myslela jsem, že je to jen nějáký plevel.. A jak se o to popřípadě postarat?? bude stačin jen ustřihnout kmen ficusu a nechat to růst?
Já bych to tak řešila, mohlo by to totiž vyrůstat z toho suchého pahýlu, vůbec to nemusí být ze semínek. Klidně by to mohl být i Fikus benjamina. Hlavně nepřelívat. A nehnojit