sloní noha
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.79 (?) 13.10.2009 21:52
Nech si přivézt z holandska nebo z nemecka me tam vyška na 8.90eur vyška 1 m a maš po ztarostech
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.76 (?), 30.1.2010 10:36
Zdravim, koupila jsem si seminka sloni nohy, na sacku je napsano ze by se to melo namacet nez se to zasadi, poradite mi nekdo s tim jak to mam teda udelat, prosim o popis od vyndani ze sacku az po vlozeni do kvetinace.jeste jsem to totiz vubec nedelala.dekuji mockrat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.76 (?), 31.1.2010 17:51
Dekuji za odpoved, jeste bych se chtela zeptat jestli muzu dat hlinu normalni treba jako na pokojove rostliny, nebo musi byt nejaka smes.cetla jsem totiz to i to a nevim co bude lepsi.cetla jsem ze se ty seminka muzou dat i na vatu s vodou, dala sem je tam, mam je tam asi 30hodin a jeste se nic nezmenilo, porad jsou stejne jako bych je vytahla ze sacku.tak zkusim ted to jak jste radila vy, dam to na noc do vody a jak prijdu odpoledne z prace tak se pustim do sazeni a uvidime.dekuji moc.
|
|
|
|
|
|
|
zanpets - Stříbrný Zahrádkář (395) - 39.231 (?), 31.1.2010 18:12
ja zeminu pouzivam popravde, kterou mam po ruce, kdyz si zrovna zpomenu, ze bych si neco zasadila ze semen... tak jednou jsem mela pokojovku zeminu podruhe na zeleninu a nekdy univerzal, jako alespon mi to nikdy neprislo jako ze by mi zemina ovlivnovala kliceni seminek. Spise si myslim, ze dulezita je ta teplota a vlhkost, protoze to u nas neroste jako treba jine kere a tak... tak si rikam, ze teplo urcie pri kliceni v tech zemi kde jsou domaci, tak maji a vlhkost od oceanu nebo more maji take...... nektere seminka tvrda musim smrkovym papirem trosku brusit seminka aby meli tensi povrch a lepe by klicili ale u te sloni nohy mi stacilo vzdy ta voda... ale nektere seminka stacila klidne zvetsit objem i par hodin a nektere jak rikam i den na vic...,,, ale pak uz to vzdam a zasadim je i kdyz jsou porad stejne jako bych zrovna vyndala ze sacku. a davam je vzdy nekolik do kvetinacku a zapisu si jejich pocet a sleduji jak se klubou.. no jedna nechci se hlubit mi vylezla i za Dva tydny ale nejsou vsechny rychle... kdyz mi uz treba vyzlo skoro stejny pocet rostlinek a uz byli schopne presadit tak jsem tam jeste pak nasla jednu co teprve v zemine zacla klicit... kazde seminko je jine a dejte tomu cas, kdyz vas nebavi cekani, tak si radeji kupte tu sloni nohu ale pokud to delate s chuti a pro radost, tak neni lepsiho pocitu, kdyz si neco vypestujete ze seminka a muzete sledovat jak pekne to roste ale u sloni nohy nejsou ty prirustky velke..je to pomale... ja vam tu vlozim i fotku treba datlovniku take ze semen... ale musim pohledat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.76 (?), 1.2.2010 17:31
Dekuji mockrat, dneska uz se myslim seminka trochu zvetsily tak je asi zasadima pak budu pozorovat, ja mam trpelivost a tak si pockam co to udela, jen doufam ze mi rodice na jaro jak budou presazovat sve kvetiny nevysypou hlinu z kvetinace i se zasetyma seminkama, musim si na to dat pozor a nejak si to popsat, jo a jeste jsem se chtela zeptat, kdyz jich dam teda vice do kvetinace a treba uspeju s polovinou tak kdy je muzu od sebe rozesadit nebo je mam nechat porad spolu?
|
|
|
|
|
|
|
zanpets - Stříbrný Zahrádkář (395) - 39.231 (?), 1.2.2010 17:52
o to se bat nemusite, klidne si je muzete nechat i dva roky i vice, to je fakt male... me premrzly mrazem rostlinky dvoulete mam jich take v kvetinaci pohromade... ale rozsazovala jsem to uz kdyz vypadali tak jak na obrazku.
no jinac ja vyfotim ty moje chudinky,,,, a zkusim prilozit k nim i pravitko at mate predstavu jak asi mam velky kvetinacek, ale ja to mela v letnim domku v chladnejsich podminkach, kdyz to budete mit v teple a rosit, tak rostou tyto rostliny mnohem lepe... ja to mam vzdy dane tak ze se o to tak nemusim starat v teple moc vysyha zemina a musi se porad dolivat voda, ale kdyz nemate moc casu tak v chladnejsich podminkach voda lepe drzi ale spomalite rust... proto pri kliceni dbam na to aby byla teplota pres 25 a vlhost... a mam to u sebe vloznici a nebo v kuchyni, no mam to na ocich porad a kontroluji...
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.76 (?), 4.2.2010 18:06
nasla jste ty fotky?jsem zvedava, v utery jsem zasadila seminka a dala sem kvetinac na podlahu, na parapetu ji mit nemuzu protoze mame spatne tesneni v oknech a fouka tam.a takhle je blizko topeni, ale zaroven je od neho dale aby se to zase moc nezaparilo.je to tak spravne?mam na tom ten sacek a dneska sem koukala a porad je hlina mokra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|