prosím o radu
|
|
 |
 |
host - 186.98 (?) 29.1.2009 7:24
Vánoční hvězdy nejsou tak uplně normální kytky. Jsou to záměrně fytoplazmou nakažené kytky, které ne každému fungují. Především se nesmí podceňovat nároky na teplo a výživu. Sice jsou už dneska odrůdy, které snesou při kultivaci nižší teploty, ale většina má nároky vyšší. Zahradníci v létě z přezimovaných matečnic nadělají řízky a ty po zakořenění kultivují v dost teplých prostorách, pak to valí, opravdu to jede. Teplota se sníží až při vybarvování tušim. Ještě jsem neviděl opravdu pěknou vánoční hvězdu doma, u kohokoliv, jen jeden člověk má v kanclu asi po dvou letech po zakoupení stále dobře vypadající hvězdu, co se vybarvila. Obvykle ale vídám zdegenerované chudáčky s několika málo lístečky, co ani neudělají souměrnou hvězdu, a po čase se to stejně vyhodí... chce to teplo, správný řez a td.
Karlos.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 167.53 (?), 27.1.2009 8:17, zobrazeno: 18728x
Může mi prosím někdo poradit co mám dělat s Vánoční hvězdou, když mi opadaly všechny zelené listy a zůstala mi jen červená koruna? Díky moc.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 28.1.2009 15:11
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 203.161 (?), 28.1.2009 15:43
Já bych s vyhazováním počkal - zkusil bych mírně zalévat, aby nepřeschla a myslím si, že za nějakou dobu by na vrcholu měly začít vyrážet nové listy. Když shodila listy - nepřeschla nebo není v chladu? Milan1
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 28.1.2009 17:45
Prosím všechny: pište do názvu zprávy výstižnou formulaci, oč se jedná; "prosím o radu" je velmi neurčité!
Vánoční hvězdu málokdo dovede při příštích Vánocích k opětovnému kvetení; květy a červené listeny se vytvářejí jen ve specifických podmínkách krátkého dne.
Pokud však jde o pěstování rostliny jako takové (bez extrémního nároku na další kvetení), pak potřebuje většinou teplo a vlhko. Opadaná rostlina - pokud není vyloženě zaschlá anebo hodně nachlazená - velmi často opět obrazí.
Tak je na Vás, co s ní uděláte (jestli ji podle Karlose vyhodíte anebo se ji pokusíte pěstovat dále).
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 29.1.2009 7:24
Vánoční hvězdy nejsou tak uplně normální kytky. Jsou to záměrně fytoplazmou nakažené kytky, které ne každému fungují. Především se nesmí podceňovat nároky na teplo a výživu. Sice jsou už dneska odrůdy, které snesou při kultivaci nižší teploty, ale většina má nároky vyšší. Zahradníci v létě z přezimovaných matečnic nadělají řízky a ty po zakořenění kultivují v dost teplých prostorách, pak to valí, opravdu to jede. Teplota se sníží až při vybarvování tušim. Ještě jsem neviděl opravdu pěknou vánoční hvězdu doma, u kohokoliv, jen jeden člověk má v kanclu asi po dvou letech po zakoupení stále dobře vypadající hvězdu, co se vybarvila. Obvykle ale vídám zdegenerované chudáčky s několika málo lístečky, co ani neudělají souměrnou hvězdu, a po čase se to stejně vyhodí... chce to teplo, správný řez a td.
Karlos.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 29.1.2009 10:11
S vybarvováním jsem neuspěl, ale přes léto rostly v hlubší (jinou jsem nezkoušel) nádobě skvěle. Souměrné, dobře se množí, takže jako zelená k panašovaným rostlinám jdou použít.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |