Bamboo

host - 71.71 (?)
6.5.2012 10:40

Presadiť inak uhynie veľa koreňov je tam pokope. treba nízky a široký črepník naspodok kamienky, trocha hliny tak rastlinku a korene prisypať hlynou zalievať tak aby bola zemina vždy vlhká, nie premočená!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 13.98 (?), 9.3.2010 15:54

Navíc to neni bambus, jak jsem zjistila, ale dračinec pruhovaný, ale ve světě je znám jako Lucky bamboo... ostatně tak jsem ho koupila jak v obi, tak v ikei i já.

host - 68.33 (?), 9.3.2010 22:14

Mám 2 bambusy z Ikei, a už rok a půl jsou jen ve vodě a navíc nemají ani zde zmiňovaný průhledný květináč. Tak se mi zdá, že je to občas o štěstí...

JL - (3) - 72.63 (?), 9.3.2010 23:48

Dračinec pruhovaný (Dracaena sanderiana), ve světě známá jako Lucky Bamboo, je odrůda rostliny Dracaena, která pochází z tropů afrického Kamerunu. Dováží se však nejčastěji z Číny, Korey a Taiwanu. Jde o rostlinu ze skupiny malých, keřovitých odrůd se štíhlým stvolem a pružnými vejčitě kopinatými listy, která roste v deštných lesích. Dorůstá do výšky kolem 150 cm, délka jejích listů se pohybuje v rozmezí 15-25 cm.
Dracaena sanderiana a jí příbuzné odrůdy jsou oblíbenými pokojovými květinami. Je to rostlina vhodná do stísněného prostoru a nejvhodnější je stanoviště s rozptýleným světlem nebo polostínem, protože přímé sluneční záření způsobí zežloutnutí a popálení listů. Teploty snáší v rozmezí od 15oC do 22oC. 
Přestože je lepší Dracaenu pěstovat v zemině, často ji můžeme koupit i zakořeněnou ve vodě. Pokud je Dračinec pěstován ve vodě, měla by být měněna nejméně jednou za dva týdny. Doporučuje se však vodu vyměnit každý týden a pod tekoucí vodou opláchnout i samotné kořínky. Nejlépe se dračinci daří v měkké vodě s nízkým obsahem chloru. Vodu natočenou z kohoutku je dobré před použitím nechat jeden den odstát. Pokud bude ve váze s Dračincem příliš mnoho vody, může to způsobit hnilobu. Proto stačí aby byly ve vodě ponořeny pouze konce stonku s kořínky. 
Množí se odříznutím části kmínku těsně nad očkem. Řízky je možné provádět celoročně. - Citace z Wikipedie, snad vám to pomůže. Přeji hodně zdaru - JL

host - 71.71 (?), 6.5.2012 10:40

Presadiť inak uhynie veľa koreňov je tam pokope. treba nízky a široký črepník naspodok kamienky, trocha hliny tak rastlinku a korene prisypať hlynou zalievať tak aby bola zemina vždy vlhká, nie premočená!!!

host - 189.204 (?), 16.8.2012 20:05

mam uplne stejny bambus, ale kdyz jsem ho koupila, byla v nem houbicka, ktera zachycovala vodu. kdyz jsem ho presazovala (takzee to je ted co byste mohla udelat je to ze) jsem nakrajela na kousky beznou houbicku na nadobi a dala to kolem bambusu. Ten bambus si totiz vezme kolik vody potrebuje, coz prva par dni, a pak kdyz je houbicka ucha, zase dolejeme. Proste nesmi zustat dyl bez vody.

Taky ho mam na parepetu ze vnitr, tkze ma dostatek svetla. Jeste me napadlo- cim vic nakombinujete barvi tech houbicek, tim lip, vypada to moc vesele :)   Hodne stesti, at se dari x

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika