Cetla jsem tri nazory jak vyklicit cerstvou pecku olivy. Vypisu Vam tyto nazory jenom pro illustraci abyste videl jak to asi dlouho to trva za techto podminek. Pochopitelne, muzete pokracovat s Vasim planem je klicit na radiatoru...
Nazor c.1 ---Vyklici za 30-120 dni v substratu 25C.
Nazor c 2: --Vyklici za nekolik tydnu v substratu 15-20C.
Nazor c. 3. -- Pouzit melkou sterilizovanou sklenenou misku s vickem a na dno dat 1 cm jemneho a vlhkeho perlitu + pecky + prikryt 1/2 cm perlitu.
Dat do lednice a za 4 tydny by mely zacit klicit. Zasadit do doporuceneho substratu a za dalsi dva tydny by mela seminka rust. Nechat rust v 20C.
Kozicka
nemáte prosím někdo nějaké zkušenosti s vyséváním semen olivovníku? Zrovna jsem nechal nabobtnat semena v teplé vodě 30-35 stupňů, a pak chci semena zasadit do květináčů a nechat je na radiátoru, jak dlouho trvá, než vzklíčí? Oliva se mi líbí a chci si ji v budoucnu zapěstovat do starého stromku. Předem děkuji za zkušenosti.
olivovniky jsou stromy dlouhověké takže mate na hodne dlouho co delat takže vas ani nemusí trápit delší doba než se dostane ze semenče do plodnosti ;)) Jinak bonsaje se starých olivovniku jsou jedny s nejhezčích...
Děkuji za reakci, ale chtěl bych vědět, jak trvá, než vyklíčí, a potom jak právě rychle roste oliva, tzn. kolik cm jsou roční přírůstky, mně nejde o plodnost, ale o vzhled rostliny a šířku kmene.
Cetla jsem tri nazory jak vyklicit cerstvou pecku olivy. Vypisu Vam tyto nazory jenom pro illustraci abyste videl jak to asi dlouho to trva za techto podminek. Pochopitelne, muzete pokracovat s Vasim planem je klicit na radiatoru...
Nazor c.1 ---Vyklici za 30-120 dni v substratu 25C.
Nazor c 2: --Vyklici za nekolik tydnu v substratu 15-20C.
Nazor c. 3. -- Pouzit melkou sterilizovanou sklenenou misku s vickem a na dno dat 1 cm jemneho a vlhkeho perlitu + pecky + prikryt 1/2 cm perlitu.
Dat do lednice a za 4 tydny by mely zacit klicit. Zasadit do doporuceneho substratu a za dalsi dva tydny by mela seminka rust. Nechat rust v 20C.
Kozicka
Dostal jsem k vánocům sadu Grow it (olivovník) v sadě je 5 květináčků z kokosových vláken a stejně tolik i destiček ze substrátem... vyséval jsem 1.1. 2011 a za 2,5 měsíce první semínko puklo a začal růst výhonek. Neosvědčilo se mi zalévání celého substrátu... vznikala plíseň... teď cca 3 týdny rozprašovačem vlhčím jen povrh 2x denně... semenům to vyhovuje a dnes jsem našel druhé puklé... mám je na okně a slunce je tu jen cca 1,5 denně... což neni moc ale i tak se zatím daří