já asi jako VK... ale nejsem moc úspěšná, mám je přes léto na jihozápadní terase kam pere slunce skoro celý den. Moc mi neobrůstají a vždy řeším, jak zalévat, jestli občas "záplavově" a pak nechat proschnout nebo udržovat vlhký substrát . Je tady spousta rozdílných názorů, zda se řídit dle toho, že v původních oblastech oleandry rostou vlastně v suchu a bez hnojení nebo ty "naše" již vyžadují jiné zacházení ...asi se zase rozvine diskuze, je na ni vhodná doba
Jsem z Polabí 30 km od Prahy a také čekám až na příští víkend, ale opatrně. Má být 17-18 st.C, tak aby jej nespálilo. Mám žlutý za supermarketu a bílý, nebo červený(nevím, který přežil) z řízků z Kréty. Budu dávat ven na den i muškáty.
Na chalupě u Českého Brodu jsem oleandry už trvale umístila na zápraží na lavici. Doufám, že už byly dostatečně otužené, minulý týden bylo hodně zima. Z Ulcinu jsem si před lety přivezla žlutolososový, byla by ho moc škoda. Špatně se rozmnožuje, ale je krásný. MH
Znojemsko, tři týdny mám venku oleandry, mučenky,oxalisy, trnovou korunu, muškáty aj.Trochu bojím, bojím a tak každý večer sleduji předpověď počasí.Hezký den.
já asi jako VK... ale nejsem moc úspěšná, mám je přes léto na jihozápadní terase kam pere slunce skoro celý den. Moc mi neobrůstají a vždy řeším, jak zalévat, jestli občas "záplavově" a pak nechat proschnout nebo udržovat vlhký substrát . Je tady spousta rozdílných názorů, zda se řídit dle toho, že v původních oblastech oleandry rostou vlastně v suchu a bez hnojení nebo ty "naše" již vyžadují jiné zacházení ...asi se zase rozvine diskuze, je na ni vhodná doba