Název rostliny?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?)
15.10.2012 17:59

Je to přesně jak jste napsal, jen ten květináč se mi už teď vzhledem k rostlině zdá zbytečně velký... Juka je očividně přelitá - zalít bohatě stačí jednou za týden a to co proteče za hodinu z podmisky vylít. A dát k oknu, jelikož je vidět, že se vytahujesmiley

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 12.42 (?), 14.10.2012 15:18, zobrazeno: 5845x

Dobrý den, 

prosím jak se jmenuje tato rostlina? Budu ráda, když mi poradíte jak podpořit bohatší růst této rostliny. 

Děkuji

host - 49.39 (?), 15.10.2012 11:30

Je tp juka -   snad Yucca elephantipes?

Opravdu ji máte v dost zbědovaném stavu. Tipuji na nedostatek světla, možná přílišnou zálivku, asi moc tepla.

• Juku bych přesadil do nové země: kvůli propustnosti a vzdušnosti bych zvolil substrát pro kaktusy a sukulenty.
  • Velikost květináče stejná nebo jen o málo (1-3 cm větší). Platí v případě, že bude mít jakž takž dobré kořeny.
  • Může se stát, že bude mít kořeny odumřelé a pak by bylo možné a vhodné zvolit i menší květináč.
  • Vyšší kmínek bych zastřihl tak 10 cm nad zemí. Předpokládám, že z ponechaného pahýlu vyrazí nejméně jeden, ale možná i 2-3 nové vrcholy - kmínky.
  • Hlavně jí dopřejte tak akorát světla, tepla a vody: světla raději více, tepla přiměřeně (20°C), vody jen co je nutné.
  • Odříznutý vršek můžete něřezat tak na dva - tři díly a můžete je nechat ve vodě zakořenit. Potom zasadit do květináče, třeba i všechny tři do jednoho.

Další pěstitelé - doplňte mne anebo polemizujte...

Josef.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 15.10.2012 17:59

Je to přesně jak jste napsal, jen ten květináč se mi už teď vzhledem k rostlině zdá zbytečně velký... Juka je očividně přelitá - zalít bohatě stačí jednou za týden a to co proteče za hodinu z podmisky vylít. A dát k oknu, jelikož je vidět, že se vytahujesmiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz