Kroton - rozmnožování
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
hanca - (10) - 146.28 (?) 12.6.2010 20:30
Zdravím,
tak já svou rostlinku seřízla, neb začala trochu vyholovat a velice mile mě překvapila. Zbylý kmínek v květináči jsem stále zalévala a vyrašily mně dvě očka, takže jsem spokojená, rostlinka krásně obrazila. Asi bude záležet trochu i na poddruhu, ale zkusila bych to, myslím, že se nemusíte bát. Jinak zakořenění řízku je trochu problematické chtějí spodní teplo, ale můžete vyzkoušet, rozhodně použijte stimulátor růstu.
Hanka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
matulinek - (7) - 61.253 (?), 26.5.2010 14:15, zobrazeno: 35810x
Dobrý den,
to, že se kroton rozmnožuje vrcholovými řízky, vím. Spíš jsem se chtěla zeptat, jakou máte zkoušenost se seříznutím (po kolika centimetrech a s kolika listy?) a zda stačí dát pouze do vody? Nebo se musí nejprve nechat zaschnout a poté dát do vody? Mám moc hezkou rostlinku, ráda bych jí ale rozvětvila.. zase na druhou stranu bych o ní nechtěla přijít. Je pěkně barevná do červena.. Jaká je pravděpodobnost úspěchu rozvětvení a zároveň zakořenění nového řízku?
Děkuji a přeji hezký den,
Martina
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
hanca - (10) - 146.28 (?), 12.6.2010 20:30
Zdravím,
tak já svou rostlinku seřízla, neb začala trochu vyholovat a velice mile mě překvapila. Zbylý kmínek v květináči jsem stále zalévala a vyrašily mně dvě očka, takže jsem spokojená, rostlinka krásně obrazila. Asi bude záležet trochu i na poddruhu, ale zkusila bych to, myslím, že se nemusíte bát. Jinak zakořenění řízku je trochu problematické chtějí spodní teplo, ale můžete vyzkoušet, rozhodně použijte stimulátor růstu.
Hanka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 48.3 (?), 21.2.2019 12:55
Já ji dávám do vody, myslím dokonce, že když se voda dvakrát vymění, jde zakořeňování rychleji, než když se nechá zbarvená"mlékem", které ze sazenice vytéká.Sazenice zakoření rychleji na jaře a v létě, než v zimě.Aby mléko nevytékalo ze "staré"rostliny zbytečně, dám na místo řezu kousek toalet. papíru.Stará rostlina se rozvětví velmi rychle.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 19.77 (?), 28.3.2016 16:19
Mě dala kamarádka list z něhož pustili kořeny.Yasadila jsem ho tak nevím zda z toho něco bude, ale proč by jinak pustil kořen.Nevíte někdo jestli to jde nebo odkud by eventuelně něco vyrostlo
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 48.3 (?), 21.2.2019 12:57
Vyroste určitě, ale trvá to déle, než když se začne řízkem z vrcholu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|