Jasmín

host - 172.3 (?)
21.3.2014 19:25

Mám jasmín 2 roky umístěný na východním okně.Je z něho keř vysoký asi 1m, byl by vyšší, je omotaný kolem bambusových tyček.Má se k světu, ale doposud jsem neviděla jediný kvítek.Nevím, co s ním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
jarina - (1) - 18.36 (?), 22.5.2009 13:03, zobrazeno: 29624x

Ahoj, potřebovala bych poradit, co s jasmínem, když nechce kvést.

Koupila jsem ho v zimě, a poradili mi, že když ho budu zaštipovat, tak na jaře vykvete, ale nějak se mu nechce.Mám ho na východním okně-nesvítí na něj přímé slunce, ale světla je tam dost-je to vhodné umístění?

děkuji

Bez názvu
Bez názvu

host - 143.205 (?), 22.5.2009 13:11

Nevím kdo vám poradil, obecně zaštipováním se usměrní růst nikolv kvetení a je skoro možné, že jste zašipovala právě nasazené nebo potenciálně nasazené květní pupeny.  

host - 186.98 (?), 22.5.2009 13:33

Není to Jasmín ale lilek.

Karlos

Věrka2 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 216.4 (?), 22.5.2009 21:01

Je to pokojový jasmín Jasminum Polyanthum

Věrka2 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 216.4 (?), 22.5.2009 21:04

Je to rychle rostoucí liána. Kvete na jaře a na začátku léta. A pochází z Číny, Indie, Srí Lanky. Pro dobrý vývoj a kvetení potřebuje dostatek osvětlení, ne však přímé sluneční záření. Dobře roste na východních oknech. Na jaře dopřejeme jasmínu hojnou zálivku, půda musí být stále vlhká. V zimě mírná. Jasmín nesnáší vyschnutí. Voda na zálivku musí být v každé roční době vlažná a měkká. Hnojivové zálivky provádíme v období aktivního růstu od dubna do srpna jednou týdně tekutým hnojivem pro pokojové kvetoucí rostliny. V létě jasmín pravidelně orosujeme měkkou vodou. Jasmín se v létě pěstuje při běžné teplotě, v zimě při teplotě 8 až 9°C, minimálně 6°C.

host - 24.154 (?), 22.5.2009 21:26

Tento jasmín jsem si koupila asi před 4 nebo 5-ti lety v Baumaxu. Přes léto ho mám venku na plném slunci - hodně zalévám, občas hnojím. Z opravdu malého keříku je schopen vyrůst do 2m výšky- možná, že více. Je vyvázaný na bambusových tyčích asi 150cm dlouhých a nestačí mu to. Na podzim ho dám do slabě vytápěné místnosti, kde během zimy vykvete- to si ho dám alespoň na chvíli do haly - krásně voní. Pak většinou seschne-možná, že mojí nedostatečnou péčí, ale já ho úplně sestříhám a on venku opět vyraší a vyroste.Tak to je s jasmínem u nás. Hana

host - 50.155 (?), 22.5.2009 22:45

No tady jsem se opravdu hodně unáhlil:-)

Karlos

host - 206.70 (?), 25.2.2012 17:25

Mám taky pokojový jasmín koupený loni na jaře.Přes léto byl venku na slunci - chce opravdu dost zalívat a přes týden pohnojit.Přesadila jsem ho taky do většího květináče (průměr asi 20 cm).V létě odkvetly asi 3 květy, co měl nasazeny a dál vůbec nekvetl, jen rostly další výhony, které jsem občas zkrátila. Na podzim jsem ho dala do zimní zahrady, kterou mám první rok, takže jsem neměla vyzkoušeno, jakou teplotu zde v zimě udržím.Při letošních dlouhotrvajících a vysokých mrazech tam bylo v noci kol.5-8°C.Ale jasmín začal v lednu bohatě kvést , kvete ještě teď a vypadá to, že ještě určitě aspoň mněsíc pokvete.Zjara ho míním zase přesadit a pak dát ven.Odkvetlé květy budu odstraňovat a jsem zvědavá, jak to bude příští rok.

Takže to chce trpělivost a časem jasmín určitě vykvete.

Efkaa

host - 172.3 (?), 21.3.2014 19:25

Mám jasmín 2 roky umístěný na východním okně.Je z něho keř vysoký asi 1m, byl by vyšší, je omotaný kolem bambusových tyček.Má se k světu, ale doposud jsem neviděla jediný kvítek.Nevím, co s ním.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz