Obrazí určitě. Mám doma několik exemlářů, už poněkud starších, které jsem "zmlazovala" seříznutím. Rostou všechny a to nejen jedním výhonem, ale i dvěma.
Dobrý den, prosím o radu. Bytem se nám přehnalo tornádo v podobě mého synka a převrátilo pryšec běložilný, který se v polovině nalomil. Myslíte, že s ním půjde něco udělat? Mám ho již 5 let a nechce se mi s ním rozloučit. Děkuji
Pokud není úplně uražený, ale jenom nalomený, zkusila bych dlahu (malý kousek pevného předmětu a převázat pružným provázkem (roubovací páskou), mohlo by to normálně srůst a pokud ne, tak pryšec obrazí ze spodní části.
Hlavně ho nevyhazujte! Také si myslím, že i kdyby ta horní část odpadla docela, tak by měl na jaře ze spodní části znovu obrazit. Za zkoušku to stojí. Daniela.
Obrazí určitě. Mám doma několik exemlářů, už poněkud starších, které jsem "zmlazovala" seříznutím. Rostou všechny a to nejen jedním výhonem, ale i dvěma.
Určitě půjde. Také pěstuji různé pryšcovité i jiné rostliny, které roní "mléko". Malý fígl: výron mléka při poranění rostliny nebo při řízkování zastavím popelem z cigarety. A je to zároveň i dezinfekce. Pozor - jedovatá rostlina!
Dobry den muzete mi prosim poradit jak odchytavat semena od pryšce belozilneho? Nikdy se mi semeno neujalo v materske rostline ani v okolnich rostlinach. Nedari se mi ani najit najake seminko tak bych potrebovala poradit nejakou vychytavku jak semena odchytavat. Dekuji za odpoved.