gloxinie

host - 29.65 (?)
30.3.2012 18:27

Dnes jsem uviděla v Lidlu zlevněné docela zubožené kytky.Měly polámané listy, některé odkvetlé nebo olámané, ale některé měly květy a vůbec nevím co se to se mnou stalo, ale bez váhání jsem po jednom květináči sáhla. Tři veliká lila modro bílá poupata a asi devět malých zelených. Pak jsem se koukla co je o zač. Nápis zněl Gloxinie.Nějak mi učarovala. Ještě pořád tomu nerozumím, hledám všemožné informace o pěstvání a to, že se jedná o trvalku mě nadchlo. Takže pokud chcete poznat někoho očarovaného Gloxinii, můžeme si sdělovat pěstitelské úspěchy, pokud mi teda nechcípne. Přeji hodně radosti a úspěchů jitka.nova@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Iri - (8) - 134.211 (?), 26.4.2010 18:52

Moje mamka si vypěstovala gloxínie ze semínek, opylila si zakoupenou bílou s tmavě červenou a semínka pak zasadila. Vzešlo jich 220 ks, mnoho jich rozdala a ještě zbylo.A některé světlejší i krásně voní. 

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 143.213 (?), 16.5.2010 16:17

Ona existuje i bílá gloxinie?Tyto květiny miluju, boohužel ty co jsem měla přez zimu mi v důsledku stěhování a špatného umístění umrzly.Ale už jsem si zase šest druhů, sehnala,ale jestli můžu poprosit sháním hlavně v bílé barvě doufala jsem ale nevěděla že exustuje. Mockrát děkuji.Majka 7707@email.cz

host - 29.65 (?), 30.3.2012 18:27

Dnes jsem uviděla v Lidlu zlevněné docela zubožené kytky.Měly polámané listy, některé odkvetlé nebo olámané, ale některé měly květy a vůbec nevím co se to se mnou stalo, ale bez váhání jsem po jednom květináči sáhla. Tři veliká lila modro bílá poupata a asi devět malých zelených. Pak jsem se koukla co je o zač. Nápis zněl Gloxinie.Nějak mi učarovala. Ještě pořád tomu nerozumím, hledám všemožné informace o pěstvání a to, že se jedná o trvalku mě nadchlo. Takže pokud chcete poznat někoho očarovaného Gloxinii, můžeme si sdělovat pěstitelské úspěchy, pokud mi teda nechcípne. Přeji hodně radosti a úspěchů jitka.nova@seznam.cz

host - 45.2 (?), 28.4.2013 20:02

Ahoj, tak to uštípni, dej na okno kde svití slunce a zalévej a zalévej. Zdravim Jarmila

host - 112.36 (?), 28.4.2013 20:58

Jarmilo, reaguješ na rok starý příspěvek. :) Jinak gloxínie (Sinningia), stejně jako všechny rody z čeledi Gesneriaceae (podpětovité - patří sem africká fialka, tořivka, kohlerie, kolumnea a další oblíbené rostliny), přímé slunce nesnáší. Nejlépe jim vyhovuje východní nebo severní okno.

host - 116.42 (?), 22.8.2013 16:55

prosim o radu už druhý rok něco ožírá gloxínii vloni květy, našla jsem tam černé jako by hromátky tak jsem  to očistila, ale letos to je po celé rostlině listy ožrané a dokonce jsem to našla na tořivce a fialce ty ožrané nebyly.Milada

host - 220.30 (?), 23.8.2013 9:26

Zkuste ji postříkat prostředkem na žravý hmyz. Taky je možné, že jste si to přinesla domů na tořivce. Taky jsem ji měla a vím, že je hodně náchylná na mšice a molice. Letos na výstavě jsem si koupila dvě hlízy gloxinie. Měly být dvoubarevné a nakonec tenhle výsledek. To už se mi stalo vícekrát. Buď to návštěvníci pomíchají nebo je to jen lákadlo od prodejce.

host - 92.102 (?), 23.8.2013 10:36

Černé hromádky značí jediné - housenky. Stačí jedna, aby udělala paseku. Taky se mi to loni na gloxinii stalo a trvalo mi dlouho, než jsem ji objevil. Letos jich mám plno venku na muškátech.frown

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz