Rostlina, která pomáhá astmatikům
|
|
 |
 |
jekyll - Stříbrný Zahrádkář (498) - 214.25 (?) 16.9.2008 8:28
Tak to síce netuším, či práve eukalyptus pomáha, ale nech! Vylúčiť sa to nedá.
Čo sa používa je EPHEDRA DISTACHYA L. - chvojník dvouklasý / chvojník dvojklasý. V prírode už nerastie - a kde rastie, tam je prísne chránený. V záhradníctve sa občas objaví. Potom bezinky - Sambucus - to je všade.
V generálnej prevencii záchvatov sa doporučuje veľa zázvoru v bežnej strave, zelený čaj, koreň lékořice, řeřicha, kopřiva a brusinky.
Pri začiatku záchvatu - v prodromálnej fáze - sa doporučuje čuchať k nádobe s medom.
Samozrejme, toto všetko nenahradí dobrú elektrostatickú čističku vzduchu, ktorá je podľa mňa pre astmatika opodstatnená.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Mikey - (1) - 145.212 (?), 15.9.2008 16:41, zobrazeno: 30963x
Mám dotaz ohledně rostliny, která prý pomáhá astmatikům. Řekla mi to máma, že to existuje, ale neví název, jen že to prý pomáhá astmatikům a jelikož astmatik jsem, tak se o to zajímám. U téhle rostliny bych byl rád za český název a případně kde se dá zakoupit už hotová. Děkuji moc za odpověd
S pozdravem a přáním hezkého dne
Michal Holeva
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 16.9.2008 4:13
Astmatikům tušim pomáhá eukalyptus.
|
|
 |
|
 |
 |
|
jekyll - Stříbrný Zahrádkář (498) - 214.25 (?), 16.9.2008 8:28
Tak to síce netuším, či práve eukalyptus pomáha, ale nech! Vylúčiť sa to nedá.
Čo sa používa je EPHEDRA DISTACHYA L. - chvojník dvouklasý / chvojník dvojklasý. V prírode už nerastie - a kde rastie, tam je prísne chránený. V záhradníctve sa občas objaví. Potom bezinky - Sambucus - to je všade.
V generálnej prevencii záchvatov sa doporučuje veľa zázvoru v bežnej strave, zelený čaj, koreň lékořice, řeřicha, kopřiva a brusinky.
Pri začiatku záchvatu - v prodromálnej fáze - sa doporučuje čuchať k nádobe s medom.
Samozrejme, toto všetko nenahradí dobrú elektrostatickú čističku vzduchu, ktorá je podľa mňa pre astmatika opodstatnená.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.20 (?), 15.10.2008 14:45
Dobrý den chtěl sem se zeptat jestli mužou mít pokojové rostliny v ložnici vliv na unavu.Zdá se mě že poslední dobou co s chladnějším počasím větráme méně jsme s manželkou víc unavení.Chtěl bych se taky zeptat jestli je dobré v ložnici nějaké rostliny přes zimu(kdy se větrá méně než v létě) nechávat?Děkuji Pavel
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.90 (?), 16.10.2008 6:20
Pokud tam teda nemáte oleandr, ten může některým lidem vadit a difenbachii bych si tam asi taky nedala.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 22.10.2008 1:42
Doporučovaný je eukalyptus - prodávají různé druhy. Obsahuje silice, které příznivě působí na sliznice dýchacích cest.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.120 (?), 2.12.2008 21:17
Zdravím.
Co se mýtu o škodlivosti rostlin v ložnici týče, je to nesmysl.
Mám jich v pokoji cca 60 květináčů od sukulentů po monsteru a i když nám nainstalovali plastová okna, nedusím se.
Pokud to někomu jako důvod nestačí, zkuste popřemýšlet, proč se trampové a jiní kteří spí v lese do rána neudusí. :) :) :)
Mějte se
Fedor
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|