Rozhodně se dle své osobní zkušenosti připojuji k tomu, že mléko, které vytéká z tohoto "gumovníku" opravdu způsobuje alergické rakce. Obírala jsem uschlé listy a trochu ho zkracovala, zapomněla na rukavice a do druhého dne měla ruce jednnu velkou svědivou vyrážku s malými puchýřky! Doporučuji ničím nemazat, v případě svědění omývat studenou vodou a počkat až prostě zmizí!
Ahoj. Ja ji dostala od jedne zakaznice. Dodnes jsem netusila, ze je jedovata. Ikdyz jsem se potrisnila mlekem nic jsem nepozorovala, tedy zadne alergicke reakce, jen to ze lepi. Ale i tak si ted bubu davat pozor po precteni vasich prispevku, dekuji za ne.
fikus elastika jsem mela doma velky, krasne cistil domov od prachu.. nejvice se na nej nanasel prach... ale me bylo receno, ze pry je rakovinotvorny... no tak jsem ho dala z domu... ale nevim zda na tom neco pravdy bylo..--
Dnes jsem manipulovala s touto rostlinou a pak jsem zjistila ze mě palej rty a paleni na ruce a to skoro celej den napadlo me ze by to mohlo bejt od te rostliny ale nevedela jsem co delat bylo to dost nesnesitelne a blééé hnusná chut v ustech a na jazyku
Mám jí už asi 10let a nedávno mi napadlo, že jí ořežu, aby zmohutněla.Nevím jak to s ní dopadne, ale druhý den mi pálily oči, příšerně mi otekly víčka a brněly a pálily rty. tak mi napadlo, jestli není jedovatá, no a už vím z čeho to bylo.
Nechci to teda zlehčovat, ale to že je mléko jedovaté je pro mě novinka, už jsem ho párkrát zastřihával a vždy bez problému, teď mám teda zpětně strach :D
Ahoj, já s Pryšcem manipulovala ve čtvrtek večer. Bez rukavic jsem ho trochu zastřihávala. Mléko mi vyprsklo na krk a já tomu nevěnovala pozornost. Druhý den ráno jsem se vzbudila s vyrážkou na krku a obličeji. Pálil mě jazyk a na kůtkách úst se mi dělaly puchýře. Okamžitě jsem dostala injekci a skončila jsem na kapačkách. Teprve dnes mě napadlo, že by to mohlo být pravě z tohoto a jak vidím komentáře nemýlím se. Takže opatrně ať nedopadnete, jako já. =)