Co je to a proč to neroste

host - 163.33 (?)
22.6.2011 6:38

Rostlina vpravo opravdu není rhododendron. Je to mladá Monstera deliciosa: nejprve má jednoduché, nedělené listy, později budou měřit čeúele listů třeba i půl metru a budou hodně dělené, "děrované". První odpovídající si spletů rhododendron s filodendronem (Monstera se kdysi do rodu Phillodendron řadila) a lidově se tak někdy nazývá dodnes.

Ale proč už půl roku Vaše rostliny nerostou je záhada. Zkuste je opatrně vyklepnout z květináče a podívat se jim na kořeny. Jestli jsou květináče prokořenělé, nebo jestli kořeny neodumírají. Ale pozor na jejich poškození. Možná by prospělo jejich přesazení do jiného substrátu, když se jim ve stávajícím substrátu nechce růst.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
peekaa - (5) - 216.105 (?), 21.6.2011 7:27, zobrazeno: 14572x

Co je to prosím za tu rostlinu vpravo? Mám jí už asi půl roku zasazenou, a vůbec neroste ani nechřadne.

Rostlinu vlevo sice znám - aglaonema - (snad), ale stejně jako první - již půl roku neroste ani nechřadne.

Díky moc.

host - 63.6 (?), 21.6.2011 21:34
Domnívám se, že by to mohl být Rhododendron, ale není vidět stonek, tak jenom hádám. Po přesazení rostlina napřed prokořeňuje nový květináč, teprve potom roste nadzemní část. Může to být i nedostatkem světla

host - 54.27 (?), 21.6.2011 22:20

Rhododendron???

host - 163.33 (?), 22.6.2011 6:38

Rostlina vpravo opravdu není rhododendron. Je to mladá Monstera deliciosa: nejprve má jednoduché, nedělené listy, později budou měřit čeúele listů třeba i půl metru a budou hodně dělené, "děrované". První odpovídající si spletů rhododendron s filodendronem (Monstera se kdysi do rodu Phillodendron řadila) a lidově se tak někdy nazývá dodnes.

Ale proč už půl roku Vaše rostliny nerostou je záhada. Zkuste je opatrně vyklepnout z květináče a podívat se jim na kořeny. Jestli jsou květináče prokořenělé, nebo jestli kořeny neodumírají. Ale pozor na jejich poškození. Možná by prospělo jejich přesazení do jiného substrátu, když se jim ve stávajícím substrátu nechce růst.

Josef.

peekaa - (5) - 216.105 (?), 22.6.2011 13:40

Děkuji.

Po vyklepnutí z květináče měla Monstera dlouhé kořeny zatočené kolem celého květináče, o hodně větší, než když jsem jí přesazoval, takže je vidět že zakořeňuje a že jsem dal asi moc velký květináč na malé původní kořeny.

Aglaonema měla 1cm kořínky, stejné jako před těmi cca 5 měsíci. Tak jsem jí dal do daleko menšího květináče a uvidíme. Na Interntu jsem se dočetl, že roste velmi pomalu a že požaduje 2 protichůdné věci: teplo 25 a více a bez sluníčka - to prostě nevím, jak zajistit bez domácího skleníku nebo vitríny.

host - 130.41 (?), 13.1.2012 17:09

Já bych řekla že mají velký květináč.Pokud budete čekat až se prokoření, tak mohou uhynout na podlití. Emilka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz