Campanula zvonek nevěsta

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?)
2.2.2010 21:22

Obrázky:

Hibiscus rosa-sinensis var.cooperi
Hibiscus schizopetalus
Hibiscus schizopetalus
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 1.2.2010 16:18

Dobrý den Micuko, děkuji za radu pro nevěstu. Ještě k tomu ibišku Vám poradím. Nesmíte se bát ho oholit v únoru, ikdyž má pupeny na květ, to všechno dožene do léta. Jakékoliv hnojivo, co mi zbyde při hnojení muškátů použiji i na ibišek a v polovině září jej dám z venku na verandu ještě než se ochladí a on mi krásně dokvete bez ztráty jediného pupenu, ale jak ho přejde zima a pak se dá do tepla, opadá jich hodně.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 1.2.2010 17:56

Magdo mooooc pěkný.Koukala jsem a jsou všechny moc krásný, ale upoutal mě ten jeden květ lososové barvy.Kde nakupujete?Já mám 4 venkovní, ale pokojový zatím jeden a ráda bych mu pořídila ještě nějaké kamarády.A děkuji za rady.

host - 4.182 (?), 1.2.2010 18:16

Zdravím, každý rok jezdím pravidelně na výstavu fuksií do Buchlovic u Uherského Hradiště, kde se prodávají i jiné kytky. Mají tam moře ibišků všech barev, prázdné i plnokvěté. Už mám doma šest barev. Nejvíce se mi líbí žlutý plnokvětý a oranžově-žlutý plnokvětý, ale z něj zatím nemám žádné foto, protože je ještě malý, tak až letos budou fotky. Pokaždé si odtamtud vezu nějakou malou nebo velkou radost a doma tomu hledám místo "kam s tím". Cenově je to tam taky výhodné, protože mají jednotnou cenu pro všechny druhy kytek, a to 50 Kč, no nekupte to, že?Začala jsem z nich tvarovat stromečky, moc se mi to líbí. V létě je mám venku a v zimě v místonosti kde se netopí. Sice shodí všechny listy, ale na jaře se opět probudí. Magda

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 1.2.2010 18:20

Micuko, ještě jeden snímek jsem objevila, a to je vlastně sedmý druh ibišku co mám doma.

Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 1.2.2010 19:07

Jejda, tak ten teda je.Máte krásnou sbírku.Před chvílí jsem se dívala na toho mýho sirotka a napadlo mě taky to zapěstování do stromečku.To chce vyštípat všechny postranní výhony a pak až doroste do požadované výšky zaštípnout vršek a nechat rozkošatět korunku?Je to tak?Já se dobrovolně přiznám, že se stříháním mám trochu problém.Ne že bych to neuměla, ale je mi líto každé větvičky a je to u mě boj, střihnout,nestřihnout.

Letos se taky chystám na různé prodejní akce a nakupovat a nakupovat.Jen nevím jak to se mnou moje drahá polovička vydrží.Já si taky strašně ráda dělám radost v každém květinářství či zahradnictví.A pak doma stejně jak vy bojuji s každým místečkem.Všechna okna mám plná, na jednom mám jen orchideje a na dalších vše možné a nemožné, v jedné místnosti kde se moc netopí mám napěstované oleandry, juky a květiny které nemůžou být venku, ale někde přezimovat musí.A teď do toho sadba paprik a rajčat a už mám spoustu kytek taky na zemi.Ale nejsme v tom samotnétakto postižených je nás mnoho.

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 1.2.2010 19:44

Magdo, ten oranžový plnokvětý vypadá asi takhle? Jinak ibišky mám také stromky, aspoň můžu mít okolo další květináče .   Lída

Bez názvu
Bez názvu

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 2.2.2010 19:59

Dobrý večer, tak je to stopro..on, co mám doma. Všimla jsem si, že ty plnokvěté neodkvétají hned druhý den, tak jako ty prázdné a déle nám všem pěstitelům ibišků dělají velkou radost. Zdraví Magda

host - 176.18 (?), 2.2.2010 21:20

Máte pravdu, jednoduché kvetou 1den a plnokvěté 2dny.Mám jen tři druhy po dvou kouskách (není místo, mám i jiné kytky :-))) - tenhle oranžový plnokvětý, protože se mi moc líbil, dcera zas má ráda obyčejný červený jednoduchý a pak mám ibišek var.cooperi, kteý má jen jednoduché růžové květy (málokdy kvete), ale pestrobarevné zeleno-bílo-růžové listy, dlouhé, úzké se zvlněným okrajem. Kdysi jsem dostala řízek od kolegy v práci. Moc se mi líbí také Hibiscus schizopetalus s květem otočeným dolů, zatím jsem ho v květinářství viděla jen jednou. Zkusím přiložit obrázky těch dvou posledních, ale musím se nejdřív přihlásit.                          Lída           

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 2.2.2010 21:22

Obrázky:

Hibiscus schizopetalus
Hibiscus schizopetalus

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 3.2.2010 15:44

Ty brďo a ten květ , takový doma ještě nemám. Až se v létě vypravím do zahradnictví s ibišky, snad i tento druh tam objevím, ale nejsem si tak jista. protože to bych si ho určitě koupila. A ten druhý je taky pokojový nebo venkovní? M

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz