Bromelie
|
|
|
|
|
|
|
|
Evka - (2) - 86.5 (?), 16.8.2008 10:52, zobrazeno: 56678x
Dobrý den.Od přítele jsem dostala Guzmanii.Mám jí asi půl roku a teď mi dole vyhání 3 mladý rostlinky. Hodně sem se ptala a četla sem o ní a dospělá rostlina by měla zajít a ty mladý rostlinky se mají opatrně přesadit. Ale přesadit až budou větší, jenže nevím jak mají být velký a dospělá rostlina je pořád pěkná. poraďte prosím. Eva
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.40 (?), 16.8.2008 18:17
Guzmániu mám už vyše roka. Po tom, čo mi pôvodná kvitnúca rastlina zašla, som tie malé odnože nechal tak na jej torze a zdá sa, že im to nijak nevadí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.107 (?), 18.8.2008 13:41
a odnože máte pořád spolu?A jakou zem na přesazení je třeba? Stačí zem na orchideje?Mě by se ty 3 odnože pozdějc umačkali v tom květináčku kde sou společně.Ale je to nádherná rostlina.A s přítelem se díváme i po jiných druzích.
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.40 (?), 18.8.2008 18:49
Áno, odnože mám spolu v jednom, pôvodnom kvetináči, no zatiaľ ešte nie sú veľké (priemerne tak 11 cm), a preto sa ich ani nechystám presadiť. V otázke substrátu Vám preto neporadím. S touto otázkou Vám musí poradiť niekto iný alebo sa opýtajte v kvetinárstvach alebo ak je vo vašom blízkom okolí botanická záhrada, tak tam.
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.185 (?), 19.8.2008 9:37
to ta nejmenší odnož má 11cm a ty dvě mají tak 20cm.A dospělá rostlina je pořád nádherná a ani známka toho že by měla zajít. ale díky za rady.myslím že zem na orchideje by měla stačit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.98 (?), 19.8.2008 12:59
Není podmínkou že původní mateřská růžice hned zajde. Rozdíly jsou druh od druhu. Někde vytrvává rok i déle. S trháním růžic není nutné spěchat... pokud je květník malý tak přesadit, ale hodně velký je zbytečností. Podle mě je "trs" efektnější než jedna růžice.
Karlos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 98.115 (?), 8.11.2008 23:01
Já bych v zálivce neviděl rozdíl.Oddělování mateřských rostlin po odkvětu bych nedělal, koupil jsem trs bromelie, nevim přesně jaká to je, ale za měsíc začal vykvétat první květ a takto šlo 7 květů za sebou asi rok, byla to nádhera.Teď rostlina už 4 měsíce nedělá nic, nekvete,neroste, neschne,nechřadne, je pořád stejná.Doufám, že znovu obroste.Láďa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|