Alokázie

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?)
8.12.2011 16:22

Děkuji za radu. Fotku bohužel nemám a není už ani co fotit. V květníku mi trčí jen dva pahýly.Asi je už na vyhození, protože jsem jí nechala hodně přeschnout, a to se asi už nevzpamatuje. Budu si muset koupit novou a nevím jestli jí nečeká stejný osud. Máme v bytě v zimě dost teplo a suchý vzduch. Zdraví R

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 19.11.2011 18:25, zobrazeno: 7967x

Poraďte mi prosím jak mám zachránit tuto krásnou pokojovku. Nevím co dělám špatně. Pokaždé když mi vyroste nový list, starý zhnědne a uschne. Už jsem i omezila zálivku, protože jsem si myslela, že je to přelitím ale když nám v práci na okně i vykvetla, byla jsem v šoku. Už mi zbyla jen holá hlíza. Letos jsem jí dala novou hlínu ale zatím bez výsledku. R

host - 88.14 (?), 20.11.2011 9:13

Zdravím...:-)Fotečka by nebyla?Já sama mám tuhle krásnou pokojovku... asi dva roky tuším... a ze začátku to u mě bylo také tak, měla tři listy, vyrostl čtvrtý a ten první zahynul... dala jsem ji na okno a daří se ji už dobře... má ráda méně zálivky... radši kontroluji substrát prstem... k dnešnímu dni mám 4 listy, v létě kvetla, poprvé! A dokonce už má i novou rostlinku... takhle těžko říct co to zapříčinilo... fotečka napoví... prostě dát na okno, ale aby na ní nešli přímo sluneční paprsky a zalévat přiměřeně... záleží jaké máte teplo, pokud víc jak 20st. tak častěji zalévat, ale po troškách... aby byl substrát lehce vlhký...:-)Držím palce a pokud bude fotečka, bude to supeer!;-)Lucka B.

Alokázie
Alokázie

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 8.12.2011 16:22

Děkuji za radu. Fotku bohužel nemám a není už ani co fotit. V květníku mi trčí jen dva pahýly.Asi je už na vyhození, protože jsem jí nechala hodně přeschnout, a to se asi už nevzpamatuje. Budu si muset koupit novou a nevím jestli jí nečeká stejný osud. Máme v bytě v zimě dost teplo a suchý vzduch. Zdraví R

host - 218.19 (?), 8.12.2011 18:18

alokázie je velice náročná na teplotu, zvýšenou vlhkost a přemokření. Ideální je pěstování ve vitríně nebo skleníčku, kde budou její nároky uspokojeny

pokud ji nemůžete dopřát co má ráda, je lepší zvoli jinou květinu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025