Africká fialka

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 178.81 (?)
5.8.2011 6:27

Zkuste je již nehnojit a mezi zálivkami nechat zem trošku vyschnout. Pěstuji fialky desítky let a mimo krátké pauzy v lednu až březnu kvetou celoročně, s dlouhodobým nekvetením dostatečně velké rostliny jsem se nikdy nesetkal. Možná je máte přehnojené, africká fialka je pomalu přirůstající kytka a její potřeba živin není velká.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 48.25 (?), 4.8.2011 21:02, zobrazeno: 6472x
Prosím o radu, mé fialky jsou velice krásné, silné ale bohužel nechtějí kvést.Hnojím kristalonem, není to k ničemu. Světlo mají rozptýlené, jsou na jihovýchodní straně na schodišti, A nic, tak nevím. Děkuji za každou radu. M.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 178.81 (?), 5.8.2011 6:27

Zkuste je již nehnojit a mezi zálivkami nechat zem trošku vyschnout. Pěstuji fialky desítky let a mimo krátké pauzy v lednu až březnu kvetou celoročně, s dlouhodobým nekvetením dostatečně velké rostliny jsem se nikdy nesetkal. Možná je máte přehnojené, africká fialka je pomalu přirůstající kytka a její potřeba živin není velká.

host - 48.25 (?), 5.8.2011 7:32
Děkuji, v květinářství mi poradili kristalon, po něm prý vykvete i koště. Zkusím nehnojit a trochu toho sucha, snad se zadaří. Dcera má dvě, jsou ošklivé, listy svěšené, nezalévá, nehnojí ale kvetou. No, já jsem je chtěla mít krásné a ještě v květu, tak obojí se asi neslučuje. M.

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 8.8.2011 15:25

Já je tedy moc nehnojím a kvetou stále. Jednou jsem četla, když se občas utrhne pár spodních lístků, že víc kvetou a je fakt, že je často obírám a otrhávám. Nevím tedy zda je to tím.Ale vyzkoušejte.

host - 48.25 (?), 9.8.2011 12:10
Díky, to už dělám pravidelně, že vylamuji spodní listy.Dorostou rychle ale stejně nekvetou.Zkusím je nechat na suchu, snad se začnou nějak bránit. Za každou radu dík. M.

host - 48.25 (?), 24.8.2011 9:30
Páni, tak ony snad pokvetou. Strašně jsem je zdemolovala, nezalévám, nehnojím, a objevují se poupata. Asi to žádné pugéty nebudou ale pokvetou. I přes tu devastaci vypadají stále dobře. dík za rady. M.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz