Dracena drago

Bonny - (2) - 20.224 (?)
3.8.2013 8:25

ještě bych přidala, že do té růžice do listů jsem ji nikdy nezalila ani nepostříkala, jen případně na hlínu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Bonny - (2) - 20.224 (?), 3.8.2013 8:24, zobrazeno: 7990x

Dobrý den, asi před 3 měsíci jsem si v Baumaxu pořídila palmu dracena drago, vysokou asi 1,3 m, mám ji v bytě na světlém místě, zalévám asi jednou týdně dolů do podmisky (pokaždé vodu vypije), občas i trochu zvrchu, začaly jí hnědnout v prostřední řadě listy a praskat květináč (tíhou kořenů), včera jsem ji přesadila do většího květináče a všimla si, že od prostředka jí hnijou a také hnědnou listy (ty úplně nové), nerada bych o ni přišla, nevíte prosím, čím by to mohlo být? kořeny se zdály zdravé, nebyly přemokřené a nevypadá ani ničím napadená... moc děkuji...

Bonny - (2) - 20.224 (?), 3.8.2013 8:25

ještě bych přidala, že do té růžice do listů jsem ji nikdy nezalila ani nepostříkala, jen případně na hlínu

host - 225.69 (?), 4.8.2013 9:22

Podle mě je zalévání jednou týdně moc časté. Dracenu mám cca 4 roky a zalévám jednou za 14dnů - 3 týdny a to tak, že proleji z vrchu větším množstvím vody. Pokud potřebuje více, vezme si zbytek z podmisky.

Mersi - (8) - 158.108 (?), 7.8.2013 13:38

Dobrý den,

dracena je 100% ně přelitá. Já zalévám všechny květiny individuálně, tznam., že píchnu do hlíny svůj ukazováček, když je na povrchu dle oka suchá a když je cca 1cm pod suchým povrchem vlhká, počkám ještě den-dva a teprve zaliji. Vím je to náročně, strkat prst do květináčů, ale nikdy se mi tak nestalo za celých 30let, že bych jakoukoliv rostlinu přelila. (Mám jich 50 druhů)

Dracena miluje letnění a rosení, takže to dělám tak, že hlídám noční teploty (nesmí klesnout pod 16C) Mám ji ve stínu a když je květináč dopoledne suchý, vezmu hadici a postříkám ji celou od hlavy až k patě a pak zas čekám až zemina proschne.

Rada pro Vás : Dracenu OKAMŽITĚ přesaďte a nezalévejte tak dlouho, dokud nezačně svěšovat listy nebo není zemina zcela suchá.

Mersi

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025