Datlovnik - pestovani ze semene

host - 87.89 (?) 
22.7.2013 15:49

No a taky nepřežijesmiley. Dokáže přežít jen díky vytápěnému zimnímu krytu. Naštěstí jí podmínky od jara do podzimu u nás vyhovují, takže zimování je jen otázka zimních měsíců. Já nad ní stavím celkem velký kryt, do kterého se vejdou ještě další 2 palmy v zemy, a do mezi prostoru cpu jiné subtropickké rostliny v květináčích. Díky tomu už kryt stavím v průběhu října a sundavám ho v průběhu března, v závisloti na teplotách. Letos byla enormě dlouhá zima, tak kryt šel dolu až v polovině dubna.

Pokud mátě nějakou zahradu, tak za pár let jej také můžete vysadit do země, v zemi roste 3x rychleji než v květináči. Na zimu stačí první roky jednoduchý vytápění pomocí topného kabelu. Žádná věda a funguje to!

Washingtonie je celkem mohutná palma, lidé co jí mají roky v květináči to netvrdí a to se nedivím, také jsem ji pár let měl v květináči, byla nádherná a velká ale ne nějak extrémě. Ale v zemi dělá až metrové listy a ročně přitroste na kmeni 20 cm. Začíná to být pěkný obr, naštěstí kryt mám dost velký a ještě sem tam chvíli vejde, protože za touto palmou je právě Phoenix co má obvod kmene přes 150 cm, takže kryt jsem dělal velký hlavně kvůly němu..

Tak džím palce při pěstování, a ať se daří!

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 200.161 (?), 31.5.2014 15:11

Ja som dal kôstky z daltí, ktoré som zjedol na Vianoce :-) cca 1 cm hlboko do zeme do kvetináča s izbovou rastlinou bez namáčania, či nejakého čistenia a dnes som s radosťou zistil, že vyklíčili. Kvetináč mám na okne na slnečnej strane bytu. Ivo.

ďatle
ďatle

host - 132.123 (?), 13.5.2015 13:13

Mě takhle vyklíčila už druhá datle u orchidee :D Naházela jsem pecky od datlí k orchideím do květináče a asi jim to svědčí, když už je druhá rostlinka na světě. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz