Cykas co se mu stalo?

host - 123.3 (?)
17.2.2012 18:42

Dobrý den, cykasy potřebují dost světla, v zimě teplotu 10-15°C, velmi málo zálivky bez hnojení - podle teploty 1x za 10 až 14 dnů. Zežloutlé listy neodstříhávejte, je možnost že opět po letnění ztmavnou. Odstříhávejte jen pokud uschnou.  Dlouhý listový výhon s řídkými listeny jsou důsledkem nedostatečného světla, kdy se rostlina takzvaně "vytahuje" za světlem.Pokud nezachráníte listy, nezoufejte, v květnu ho dejte ven na letnění a tam, pokud jste ho nyní v zimě nepřelila a neshnil, opět obrazí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 98.4 (?), 7.2.2011 13:46

Přeji krásný den.I já mám problém s Cykasem. Mám cca 6ti letý - nejprve nepřidával listy, potom v r.2008 dal listy dva a velmi dlouhé a články (nebo jak to nezvat) daleko od sebe, a vloni zase. Loni ale po krátké době tyto nové listy zežloutly-takže jsem je ustřihla. Ponechala jsem z těch nových jen jeden, který byl krásně zelený. Nyní začaly všechny listy (6) zesvětlovat a objeví se i úplně bílý článek. Také mám dojem, že se začínají sklánět hodně k zemi. Poradíte jak Cykas zachránit? Děkuji

host - 123.3 (?), 17.2.2012 18:42

Dobrý den, cykasy potřebují dost světla, v zimě teplotu 10-15°C, velmi málo zálivky bez hnojení - podle teploty 1x za 10 až 14 dnů. Zežloutlé listy neodstříhávejte, je možnost že opět po letnění ztmavnou. Odstříhávejte jen pokud uschnou.  Dlouhý listový výhon s řídkými listeny jsou důsledkem nedostatečného světla, kdy se rostlina takzvaně "vytahuje" za světlem.Pokud nezachráníte listy, nezoufejte, v květnu ho dejte ven na letnění a tam, pokud jste ho nyní v zimě nepřelila a neshnil, opět obrazí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz