Co je to za palmu a její nemoc

host - 87.89 (?)
3.1.2011 12:00

Dobrý den,

Jedná se o Washingtonii.

Osobně si myslím, že to bude ze způsobu zimování, je to subtropická palma a malí jedinci by se měly zimovat na chladnějších místech s minimem zálivky na pokud možno co nesvětleším místě, v teplotách od 10 do 15°C by zimu měla přečkat bez problémů. Jinak dospělí jedinci snesou krátkodobě i -12°C, to jen pro před stavu, aby jste věděla, že to neni zase až tak teplo náruživá rostlina.

Tak snad to do jara rozdejchá, pak jí dejte ven na polostiné místo a v průběhu léta jemně pohnojit. Ven se palmy dávají až když nehrozí teploty pod nulou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Žáňa - (1) - 20.29 (?), 2.1.2011 10:13, zobrazeno: 12570x

Dobrý den, palma je přivezená z Egypta a nějaká z Řecka. Nevím jaký je to druh. Prosím poraďte. Před měsícem jsem ji přesadila, protože mi začaly listy od spodu stonku hnědnout a dál mi to jde do listů a ten nakonec uschne viz. foto. A pak se mi zdá, že stonek a nové listy jsou bez barby jakoby světle zelené. Jakoby jí něco chybělo a nebo byla bez života. Nevím jak to popsat snad na fotkách to někdo pozná. Moc děkuji za jakoukoliv radu. Nechci o ně přijít.

host - 87.89 (?), 3.1.2011 12:00

Dobrý den,

Jedná se o Washingtonii.

Osobně si myslím, že to bude ze způsobu zimování, je to subtropická palma a malí jedinci by se měly zimovat na chladnějších místech s minimem zálivky na pokud možno co nesvětleším místě, v teplotách od 10 do 15°C by zimu měla přečkat bez problémů. Jinak dospělí jedinci snesou krátkodobě i -12°C, to jen pro před stavu, aby jste věděla, že to neni zase až tak teplo náruživá rostlina.

Tak snad to do jara rozdejchá, pak jí dejte ven na polostiné místo a v průběhu léta jemně pohnojit. Ven se palmy dávají až když nehrozí teploty pod nulou.

host - 176.18 (?), 3.1.2011 18:24

Má moc velký květináč, je dost hluboko zasazená (zaoblení spodku kmene by mělo být těsně nad zemí, ne zapuštěné v zemi). Méně zalévat a dát na světlo. Lepší by bylo chladnější prostředí, ale snese i tepleji. Hlavně i s ohledem na malé množství listů a velký objem země v květináči nepřelévat!  Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz