Co je to za palmu?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
misa k. - (2) - 64.236 (?), 29.10.2008 11:01, zobrazeno: 13117x
Prosím jestli by mi někdo neporadil, co je to za palmu. Myslím si, že jde o datlovník, ale nevím o který, a hlavně jak se o něj starat. Dostala jsem ho asi před dvěma měsíci a umístila ho na světlé místo v místnosti s teplotou asi 24st.C. Asi před týdnem začal takhle sesychat. Můžu ho ještě zachránit? Děkuji za radu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.119 (?), 29.10.2008 22:24
Dobrý den, je to phoenix reobelini. A jelikož se jedná o tak náhlí uhyn, pravděpodobně bude něco s kořeny. Nejčastěji se jedná o přelití, tak zpytujte svědomí a podívejte se jestly nestojí ve vodě. Jestly ne, tak přesadit. Vím že se to nemá ale skuste vyklepat zeminu jestly nenajdete škůdce, dyžtak se ještě ozvěte
|
|
 |
|
 |
 |
|
misa k. - (2) - 64.236 (?), 30.10.2008 14:14
Děkuji za odpověď. Je možné, že ze snahy, aby mi neuschla, jsem ji zalévala trochu vydatněji. Každopádně ji jdu hned přesadit. Doufám, že to pomůže...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.230 (?), 3.11.2008 16:59
na 99% mma uz hnile korene...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 48.26 (?), 3.11.2008 17:21
Já jsem si koupil palmu vysokou asi něco málo přez metr v jednom nejmenovaném obchodě, byla celkem levná, tak jsem ji vzal.Bylo to koncem zimy, měla celkem malý květináč, měl jsem v plánu ji přesadit na jaře.Za pár dní začala vadnout, poté zasychat, nevěděl jsem si rady.Po měsíci uhynula úplně, tak jsem ji vyndal z květináče a nestačil jsem se divit, palma měla osekané kořeny, řekl bych radikálně osekaný kořenový bal a následně vložená do menšího květníku, patrně proto, aby se jich vešlo více do kamionu.Je smutné, co se děje pro peníze a nebere se ohled na to, že palma nemá šanci na přežití.Toto byla má první a poslední květina zakoupená v tomto obchodě.Láďa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.119 (?), 3.11.2008 17:43
A jste si jist pane Láďo, že to byl stejný druh?(phoenix roebelini). Jelikož Druh phoenix dactilifera x canariencis má dobře regenerující kořeny a bežně se osekávají. I já je osekávám, ale asi ne tak surově, protože mi zatím žádný neodešel
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |