co je to za palmičku?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Monika H. - (28) - 39.191 (?), 30.11.2008 13:52, zobrazeno: 18225x
Dobrý den, neví někdo z vás, co je to za palmu? Pokud to vůbec palma je, Manžel mi ji přinesl z květinářství a nevěděl její název. Roste z jakéhosi kokosu ve tvaru kosočtverce, každý rok povyroste o jedno patro, listy má tuhé, kožovité,lesklé, tmavě zelené. Děkuji za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Monika H. - (28) - 39.191 (?), 30.11.2008 21:52
děkuji za odpověď, ale kroton či fikus to opravdu není, tyto rostliny znám a mám i doma. Rostlina vyrůstá z tvrdého kokosu-není to kořenový bal, "kokos" je tvrdý a hladký, bez jakýchkoli vláken. Ještě připojuji detail "kokosu". Děkuji za další případné názory.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ovar - (19) - 117.119 (?), 30.11.2008 22:08
Nechci rozdávat rady, ale mě při prvním pohledu též napadl kroton. Existují formy které jsou podobné té na obrázku. Zkuste jí zvýšit na pár týdnů příjem světla a uvidíte jestly se jí vybarvý listy. A jestly se mi podaří vložit foto, můžete porovnat
|
|
 |
|
 |
 |
|
Monika H. - (28) - 39.191 (?), 30.11.2008 22:20
i vám děkuji, ale kroton doma opravdu mám a nejsem si jista, že to je i tato moje další rostlinka. Mate mě tam stále ten kokos, ze kterého vyrůstá (dal by se tak trochu přirovnat ke kokosu jako má klasický kokosovník, jen je zcela hladký a jiný tvarem). Jinak ji mám stále u jižního okna, takže nedostatkem světla určitě netrpí a listy jsou stále tmavě zelené.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.35 (?), 1.12.2008 18:21
A nemohla by to být juvie ztepilá-para ořech?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Monika H. - (28) - 39.191 (?), 1.12.2008 23:15
k fíkusům bych to neřadila, nejvíce podobné to je zatím k té juvii ztepilé (dle ořechu),ale bohužel jsem na internetu nenašla žádné odkazy, kde by byla vidět celá rostlina včetně ořechu, nemám to s čím porovnat-bohužel. Vždy tam je jen plod-ořech, tak nevím, nevím... Asi budu muset kontaktovat Receptář prima nápadů-dr.Větvičku...:-)))
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|