areca chrysalidocar

host - 117.119 (?)
26.8.2009 16:55

Á moje krev.

Taky jsem se hlásil na tvojí školu. Ale moc lidí se mnou .

Doufám že mluvíš z vlastní zkušenosti, jinak by jsis dost protiřečil. Jinak pro mě je to nejednoduší palma co mám, protože jí mám pár let a nestačím se divit jak je přizpůsobivá. Doma šla bez problémů, svítilo na ní odpolední sluníčko a bez problémů, v zimě byla v zimní zahradě kde bylo konstaně 10 - 13 st. Přežila bez jakýho koliv poškození. Listy rostou jeden za druhým a dokonce i mimo srdíčko na starších listech a celá se krásně vybarvila do zlaté barvy. Doma máme ještě jedu v obýváku vedle skříně asi 4 metry od okna a také bez problémů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 69.164 (?), 7.9.2008 20:58, zobrazeno: 26134x

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Dostala jsem tuto květinu a vůbec nic o ní nevím a nemohu ani najít. Chtěla jsem poprosit, jestli by mi někdo neporadil, jak se o ní starat a také, jak bude veliká a jak dlouho vydrží..    Za odpověď předem děkuji

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 7.9.2008 21:50

Myslím, že se jedná o tuto rostlinu: http://jiho.ceskestavby.cz/rostliny/chrysalidocarpus-lutescens/ - snad Vám to pomůže. Zdravím - Daniela.

host - 117.119 (?), 8.9.2008 18:31

Ano je to skutečne tato palma v odkaze od paní Daniely. Vaše obavy o způsobu pěstování palmy jsou zcela zbytečné, tato palma patří mezi ty nejméně náročné, myslím že o tom jak palmu dobře pěstovat a vyvarovat se zbytečných chyb je na internetu mnoho. Hledáním se to i lépe naučíte

host - 186.84 (?), 24.8.2009 13:13

Chrysalidocarpus lutescens ma svoje specificke pozadavky co se pestovani tyce. to ze je to jednoduche si myslite protoze ji mate treba pul roku. ale to treba i had vydrzi pul roku bez potravy. to jestli ve Vasich podminkach poroste poznate casem. Kazdopadne je nejdulezitejsi ji aspon 2x denne rosit. 2-3 hodiny denne by mela mit slunce, a presazovat opravdu minimalne. Teploty pod 17´C vetsinou tezko prezije. Take je nachylna k preliti takze musi mit dobrou drenaz. A v zime ji zalevejte mene. Hodne uspechu preje student SZaS melnik

host - 117.119 (?), 26.8.2009 16:55

Á moje krev.

Taky jsem se hlásil na tvojí školu. Ale moc lidí se mnou .

Doufám že mluvíš z vlastní zkušenosti, jinak by jsis dost protiřečil. Jinak pro mě je to nejednoduší palma co mám, protože jí mám pár let a nestačím se divit jak je přizpůsobivá. Doma šla bez problémů, svítilo na ní odpolední sluníčko a bez problémů, v zimě byla v zimní zahradě kde bylo konstaně 10 - 13 st. Přežila bez jakýho koliv poškození. Listy rostou jeden za druhým a dokonce i mimo srdíčko na starších listech a celá se krásně vybarvila do zlaté barvy. Doma máme ještě jedu v obýváku vedle skříně asi 4 metry od okna a také bez problémů.

host - 77.126 (?), 19.4.2013 10:49

Odkud ji mas? To bude asi take dulezite..

host - 87.89 (?), 14.6.2013 0:16

Zrovna u tohoto druhu to je nepodstatné. Pokud palmu umístíte k oknu (mimo severního), tak poroste prakticky samasmiley. Může být skleníková s Holandska, nebo i pravidelně letněná z podmínek ČR, je to úplně jedno.

Pisatel výše jsem já, o rostlinu, o které jsem se zmiňoval, jsem přišel. A to jen díky své chybě. Při růstu nepotřebuje vlhký vzduch, ani teploty nad 17°C, ale při teplotě nad 20°C potřebuje růst bez bezprostředně u okna, což já jsem podcenil a celá palma, která mi vyrostla za 2 roky ze 30 cm na 2 metry, uhnilano. Díky nedostatečnému osvětlení a přemíře zálivky (kořeny přímají vodu, kterou listy nejsou schopny díky absenci světla zužitkovat) postupně uhnivají kořeny. To, že uhnívají kořeny se pozná až když rostlina přichází o listy a to už je většinou pozdě.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz