Prosím poraďte - choroba kaktusu

Kozicka - (34) - 230.216 (?)
10.1.2011 20:17

Tyhle vlnatky jsou velice destruktivni a jestli muzete, odstrante je nejdrive pinzetou.

Nebo jak pani Lida poradila steteckem namoceny do lihu nebo i nejake chemikalie ktera je na ne urcena, ale budte opatrny neb muzete kaktus spalit zvlaste kdyz je jich hodne..

Oni totiz maji jakoby vlnenou nebo-li balvlnenou ochranu ktera je chrani pred chemikaliemi a zahubit je neni nekdy triviliani.

Problem s nima take je ze oni vydrzi v pude dlouhou dobu a vylezou az kdyz si mysli, ze jim bude dobre. Rozhodne tento kaktus oddelte od ostatnich rostlin a mozna ze by stalo za to ho i presadit nebo aspon schrabnou vrsek substratu.

Cetla jsem, kdysi davno, ze nekteri pestovatele kaktusu davaj do substratu kulicky na mole (paradichlorobenzene) a tem se vlnatky pry vyhybaji. Ale, jak dlouho je to ucinne skutecne nevim. Kozicka Vam drzi palce

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 75.143 (?), 10.1.2011 19:45, zobrazeno: 10419x
Zdravím, nedávno jsem na kaktusu objevila tyto "chomáčky". mám to už na druhém kaktusu, mám pocit, že tam jsou i tací malí bělaví brouci. Nevíte prosím někdo o co se může jednat? Jsem začátečník ve veškerém pěstování, tak prosím o laickou radu, předem moc díky.

host - 176.18 (?), 10.1.2011 19:58

Červec - vlnatka. Na kaktusech běžný škůdce. Otřít štětečkem namočeným v lihu.           Lída

host - 75.143 (?), 10.1.2011 20:04
Otřít celý kaktus nebo jen postižená místa? A má výskyt tohoto škůdce nějakou příčinu? Díky za odpověď.

host - 176.18 (?), 10.1.2011 20:21

Poctivě setřít ty chomáčky, případně opakovat. Nebo se stříká chemií, ale u jednoho kaktusu ji nebudete přede kupovat. Šíří se snadno, mohl už na rostlině být. Vyhovuje jim teplo -- máte kaktus v chladu nebo v pokojové teplotě?  Lída

host - 75.143 (?), 10.1.2011 20:28
Kaktus mám teď přes zimu v bytě, nemám bohužel možnost umístit ho jinam, přesunula jsem ho alespoň do pokoje, kde se netopí, je tam chladněji, ale možná přece jen to může být tím. Každopádně děkuji za rady.

Kozicka - (34) - 230.216 (?), 10.1.2011 20:17

Tyhle vlnatky jsou velice destruktivni a jestli muzete, odstrante je nejdrive pinzetou.

Nebo jak pani Lida poradila steteckem namoceny do lihu nebo i nejake chemikalie ktera je na ne urcena, ale budte opatrny neb muzete kaktus spalit zvlaste kdyz je jich hodne..

Oni totiz maji jakoby vlnenou nebo-li balvlnenou ochranu ktera je chrani pred chemikaliemi a zahubit je neni nekdy triviliani.

Problem s nima take je ze oni vydrzi v pude dlouhou dobu a vylezou az kdyz si mysli, ze jim bude dobre. Rozhodne tento kaktus oddelte od ostatnich rostlin a mozna ze by stalo za to ho i presadit nebo aspon schrabnou vrsek substratu.

Cetla jsem, kdysi davno, ze nekteri pestovatele kaktusu davaj do substratu kulicky na mole (paradichlorobenzene) a tem se vlnatky pry vyhybaji. Ale, jak dlouho je to ucinne skutecne nevim. Kozicka Vam drzi palce

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz