Echinokaktus, žloutnutí a černání

host - 239.12 (?)
6.9.2014 1:58

mne sa podarilo zachranit echinocactus grusoni odrezanim vrchnej casti, ktora nebola napadnuta hnilobou od zbytku rastliny. reznu ranu som zasypal praskovym stimulatorom. nasledne som ju nechal viac ako pol roka volne polozenu reznou ranou hore. bolo to pocas zimneho obdobia v zimnej zahrade pri teplote pod 10 st. v lete som polozil kaktus na vlhku zeminu a nechal som aby si pustil korene, co aj spravil..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 32.199 (?), 5.9.2014 20:18, zobrazeno: 5015x

Dobrý den.

Potřeboval bych poradit. Máme doma Echinokaktus o značné velikosti a váze(rozměrově asi jako basketbalový míč). Všiml jsem si na něm, že od spodu žloutne a místy jsou větší černé skvrny na omak měkké. Přelitý není, substrát je suchý. Je mi jasné, že nejspíš odchází. Ale nechce se mi to sním vzdávat. Co pro něj mohu udělat a jak ho uzdravit???

Děkuji za odpověď.

host - 239.12 (?), 6.9.2014 1:58

mne sa podarilo zachranit echinocactus grusoni odrezanim vrchnej casti, ktora nebola napadnuta hnilobou od zbytku rastliny. reznu ranu som zasypal praskovym stimulatorom. nasledne som ju nechal viac ako pol roka volne polozenu reznou ranou hore. bolo to pocas zimneho obdobia v zimnej zahrade pri teplote pod 10 st. v lete som polozil kaktus na vlhku zeminu a nechal som aby si pustil korene, co aj spravil..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz