Zastříhávání rajčat?

host - 227.116 (?)
29.4.2015 15:30

tady machruješ a rajčata máš plesnivé...  no

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 22.2.2009 17:36

Pane Vili, nerada bych aby jste to vzal nějak špatně, pročítám vaše příspěvky se zájmem, ale... Koukla jsem na fota a když porovnám moje rajčata a ty vaše, žádný extra rozdíl nevidím.Nemáčím semínka, nepočítám dny, neřídím se ani žádným lunárním kalendářem atd.Bez jakéhokoliv počítání vím, že rajčata musím vysít kolem půlky února a dál se už řídím podle počasí.To rozhoduje, kdy půjdou do stud.pařeniště a kdy na záhon.Nic víc nic míň.Řekla bych, že pro toho kdo chce mít rajčata pro svoji potřebu stačí se řídit selským rozumem.

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 22.2.2009 18:49

Vy je máte super, mám dojem že na hruštičkách má pan vili plíseň a druhým chybí draslík zelené u stonku

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 22.2.2009 19:03

Díky, snažím se.

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 23.2.2009 10:33
Pravdu máte, byl náběh plísně, byla však plně zablokovaná postřikem ACROBAT-M2, ani jeden plod nebyl plísní napaden.U stonku nejsou zelené ale žlutavé, a nejsou dozrálá. Jedná se o novou šlechtěnou odrůdu MAxST, konkrétně Vám odpovím po konzultaci s pani Duškovou a Kopřivou, zda také i oni, měli takto zbarvené plody u stonku.

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 23.2.2009 10:48

pane vili to nemusíte konzultovat to vidím!! to není druhem, ale nedostatkem draslíku v půdě měl jsem to samé no nevím  nevím když máte listy na tabák jak můžete  zablokovat plíseň?? Máte štěstí že hruštičky jsou na plodech tak odolné, ale přesto něco na nich vidím!! Tak nevím jak nemůžou být napadené... zdravím a ať se daří

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 23.2.2009 9:37
Naopak, nic nikdy neberu špatně. Já se pouze snažím dodržovat podmínky, které jsou udávány pro rosliny, abych měl z nich co největší prospěch, tím je celkové váhové množství plodů. Pravidlo zde platí jedno a to nikdo nedokáže ničím překonat. Čím dříve začnu sklízet první plody, tím mám delší období pro slizeň, tím mohu získat podstatně více plodů, proti tomu, kdo toto obobí má podstatně kratší. Takže k dnešnímu dni máte již 8 dní zaseto. To je naprosto správné. Osbně vedu řadu let veškeré záznamy, který den se prováděla jakákoliv manipulace, jak se semenem, tak i s rostlinou. Takže, není pro mně žádný problém, si nalézt, jak se postupovalo před 10 léty. Selský rozum je ale někdy málo. Provedli jsme i vyvažovací a porovnávací zkoušky rannosti u několika odrůd. Nejrannější byla odrůda Luci, nejpozdější Sláva Porýní, co do celového výnosu, byly váhově vyrovnány, s velmi nepodstatným rozdílem. S toho je naprosto jasné pravidlo, že není podstatná odrůda ( jako je barva či tvar plodu ), ale v dodržení agrotechnických podmínek.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 23.2.2009 9:46

Pane Vili, pokud je to pro vás koníček je to v naprostém pořádku, a určitě spousta lidí najde ve vašich příspěvcích inspiraci a pomoc.Strašně moc mi připomínáte, tím jak píšete a jak do detailu máte vše propracované, mého tatínka.Taky strojař.Máte taky rád "strojařskou přesnost?Hezký den.

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 23.2.2009 10:05
Přesnost, to je podmímka pro konečný výsledek. Přesto, že dům se převážně staví od základu, je možné, základ udělat i když je dům postavený, není to věc nemožná. Nestihl jsem připojit obrázek, takže vkládám až nyní.
Urychlení klíčení v extrakci
Urychlení klíčení v extrakci

host - 227.116 (?), 29.4.2015 15:30

tady machruješ a rajčata máš plesnivé...  no

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 23.2.2009 21:28

asi nemá do čeho píchnout

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025