Bylo-li to na mě, tak kompost je 4 roky starý. Rozjely se mi stěny tak mám od letoška nový. Bylo by hezké mýt tříkomorový a každý rok naplnit jeden. Máte nápad na kompost co zvládne postavit 50ti kylová holka? Vrším to tedy na jednu hromadu a během léta ho pokrývá dýně, lichořeřišnice a letos i divoká rajčata. H.K.
Souhlasím s panem Petrem. Něco se urazí něco přezraje. Také jsem použila kompost do skleníku se stejným výsledkem. A přece to nevyhodím. To jim raději najdu místo nebo je rozdám. Když mám u domu 52 rajčat a 6 na kompostu, tak neřeším, že jedno F2 mělo jen 3 plody. Jen si dám pozor, aby se nedostalo do další ganerace. H.K.
Paní Husi má zřejmě obavu, abychom nesemenařili rajčata napadená plísní, nebo nějaké zmetky. Loni kvůli suchu plíseň nebyla a takové rostliny raději do popelnice něž na kompost. Ty horší rajčata (například nechutná moučnatá citrýna) jsme zpracovali na omáčky. Zbohem citrýno :) H.K.
Taky bych spis pouzil nejlepsi plody. Rovnez mne zarazi - pokud to chapu spravne - ze jste je loni vyhodil na kompost a letos tento nevyzraly kompost davate to skleniku.
Bylo-li to na mě, tak kompost je 4 roky starý. Rozjely se mi stěny tak mám od letoška nový. Bylo by hezké mýt tříkomorový a každý rok naplnit jeden. Máte nápad na kompost co zvládne postavit 50ti kylová holka? Vrším to tedy na jednu hromadu a během léta ho pokrývá dýně, lichořeřišnice a letos i divoká rajčata. H.K.
Na postavení kompostiště nemusíte mít kila (ne kyla) navíc. Jen vědět z čeho a jak ho postavit.
Jinak nevyzrálý kompopst ničemu nevadí. Semena plevelů přežijí i déle a jednorázové zahřátí po založení stačí. On dozraje v půdě.
Nevyzrálý kompost ničemu nevadí, máte s ním nějaké problémy? Jinak jestli byl dotaz na mě, tak nevím, jak stará jsou semena, hážu rajčata na kompost každý rok, stejná skladba. Kompost dávám do země na podzim.