Uchovávání nakladaček?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 20.7.2009 16:32, zobrazeno: 11882x
letos se mi těžko podaří sklidit vždy najednou nakladačky na několik sklenic... musím postupně...
jak je ale uchovat než jich bude dost na další kolo zavařování? klasicky jen do lednice na 4-6 stupňů?
a jak dlouho to jde aniž by to kvalita nějak odnesla?
nějaké tipy?
a ještě dotaz, tchýně má každý rok okurky takové rozměklé, nedá se to pořádně ani krájet... čím to je? já si myslím že velký poměr octa, je to možný? toho se chci vyvarovat a udělat si letos nějaké raději sám :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 20.7.2009 21:53
klasické zavařování je ale na 80 stupních, vařit by se okurky dle mne neměly
v drtivé většině receptů je 20 minut na 80 stupních, max. 85 stupňů
ten ocet si myslím že by vliv mít mohl, to je jako když naložíte maso nebo rybu do kyselého láku, taky ta kyselost dělá rozdíly
zkusím jedny okurky udělat do kyselejšího nálevu, uvidíme, osobní zkušenost je asi nejlepší, dám pak vědět!
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 20.7.2009 21:54
ta igelitová taška má něco do sebe, takhle když uchovám čerstvou trávu pro morčata tak pak je i týden skoro jako čerstvá!
zkusím to i na ty okurky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.147 (?), 6.8.2023 14:12
Zakaznice si uvari lak dopredu a skladuje ho v lednici v pet lahvi, tudiz muzete zavarovat průběžně. Mekke okurky jsou, kdyz pouzijete pouze cukr. Kouknete na recepty s cukerinem - ten muze za krupavost.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|