Tykev Kveta
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 117.3 (?), 16.3.2014 14:18, zobrazeno: 8704x
V obchodě jsem viděla nový název tykve keříčkové - Kveta. Máte s ní někdo nějaké zkušenosti a návody na použití, ozvěte se. Děkuji Dáda
|
|
 |
|
 |
 |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 16.3.2014 14:30
není to nic nové, už ji pěstuju několik let, je vynikající, plodná,odolná nemocem.Je to jako cuketa, využití stejné.Plody rostou větší, než na klasické cuketě, bílozelené barvy, sbírat můžete menší, nebo i velké/ ty větší sou vynikající i jako krmení pro slepičky/,pěstuju je pro jejich výnos, je dostatek jak pro nás pro kuchyńské využití, tak pro drůbež.Z klasických cuket je podle mne méně hmoty.
Jiné cukety už většinou nepěstuju, tyhle tykve jsou zaručeně pro mne nepřekonatelné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 15.11.2014 17:08
není tím přívařkem myšleno to zelí?To využití je stejné jako cuket, nemusíte mít obavy, i poměrně velké plody jsou ještě měkké-musí mít bledozelenou barvu/ bílé už jsou starší/.Já dělám zkoušku, píchnu nechtem, pokud zajede jak do másla, tak použiju na salát, opečenou, plněnou,grilovanou s brambory atd, když to trochu křupne, už je to spíš placky, nákyp.Starší/ jak bělají/ už moc nenechávám, to se pak hodí asi na to zelí, kompot,kandované ovoce.Já jich mívám hodně, takže ten luxus měkké nepřezrálé plody si užijí i naše slípky.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|