Tyčková rajčata rybízová

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3362) - 5.149 (?)
14.6.2014 18:08

Vyštipování zálistků u tyčkových rajčat je převážně Evropským zvykem. Za velkou louží se nevyštipují žádná rajčata. Rybízová rajčátka jsou tak malá, že bych je nevyštipoval (větší násada plodů).Pochopitelně je nutno vyřešit jak je vyvazovat například nějaké klece nebo Florida vazbu a také jak řešit ochranu rostlin při výskytu plísně bramborové (čím hustší rostlina, tím náchylnější k plísni)

Mr Big.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 233.21 (?), 14.6.2014 16:00, zobrazeno: 3590x

Letos poprvé jsem nasadila sazenice tyčkových rybízových rajčat a nevím, zda také vylamovat boční výhony jako u Tornád, které pěstuji každý rok.

Myslím si, že ano, ale pro jistotu si nechám poradit.

Děkuji.

Veronika

Petersak - (29) - 248.16 (?), 14.6.2014 17:37

Odpoveď ste vlastne už našli. Tyčkové sa zvyknú vylamovať. Nevylamujú sa kríčkové. Takže ich môžete vylamovať a viesť na jeden alebo aj na viac výhonov. Ja stále vediem na 2, lebo mám pocit, že tak lepšie rodia, hoci mám viac roboty s nimi. A keby sa jeden odlomil mám druhý plne vyvinutý, ktorý to potiahne. Inak o vylamovaní či raste nadivoko tu bolo veľa príspevkov :). Môžete si ich vyhľadať a inšpirovať sa, ako to robia ostatní.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3362) - 5.149 (?), 14.6.2014 18:08

Vyštipování zálistků u tyčkových rajčat je převážně Evropským zvykem. Za velkou louží se nevyštipují žádná rajčata. Rybízová rajčátka jsou tak malá, že bych je nevyštipoval (větší násada plodů).Pochopitelně je nutno vyřešit jak je vyvazovat například nějaké klece nebo Florida vazbu a také jak řešit ochranu rostlin při výskytu plísně bramborové (čím hustší rostlina, tím náchylnější k plísni)

Mr Big.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025