Díky, že jste se ozval. Já chci letos pěstovat ty velké cibule Globo z předpěstované sadby (koupil jsem ještě jednu takovou bílou, asi italská). Před několika lety jsem byl na polním dnu ÚKZÚZ a tam měli tu Globo a dodnes si pamatuji, že ji vysévali po čtyřech do kelímků 8.března (tak dobře si to pamatuji, protože to byl MDŽ
). Na zahradě mám teď pod bílou textilií ozimé odrůdy Hiberna, Augusta a Senshyu (nějak tak se jmenuje). Teď bych chtěl zkusit ten sloní česnek. Ještě bych se chtěl vrátit k té anglické větě:
"Still have your address and some bulbils will shortly take wing". Já jsem si to přeložil asi takto: Stále mám tvou adresu a nějaké cibulky brzy poletí k tobě. Vím je to talový nekonvenční překlad, ale moc by mně to vyhovovalo. Nevím, kdy se sklízí ten sloní česnek, ale normální se u nás tradovalo, že se vyndává na svatého Vavřince a to je někdy okolo desátého srpna a to by v Austrálii odpovídalo desátému únoru. Ptát se hi nebudu, klidně počkám třeba do srpna, ale kdybych to dostal vúnoru, tak bych to jistě vysadil do kelímků.
Vladimír