Sloní česnek

host - 63.40 (?)
6.3.2021 18:58

Ve čtvrtek jsem dostal tři stružky sloního česneku z farmy Blatnice. Psali mně, že je mohu ještě teď vysadit, tak čekám až zem rozmrzne. Chci se zeptat, jsestli je mám něčím namořit, mám dojem, že někde v kabici mám Rowral, podle obrázku na krabičce si myslím, že je to na česnek. Jen nevím, jestli to v té lahvičce už nevyschlo, leží to tam víc jak deset let.

Vladimír

Sloní česnek
Sloní česnek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 238.28 (?), 21.1.2021 17:55
Můj klon se jmenuje "Hairy friend" a je to jeden z okrasných klonů. Tvoří stroužky větší, než česnek, ale 15cm palici asi neudělá (mám jej ostatně z jiných důvodů)... jinak jsou mezi A. Ampeloprasum i jiné zajimavé rostliny, které tvoří (jedlou) cibuli a podzemní "corms". V létě bych mohl mít poměrně zajímavý materiál různých rostlin rodu "Allium", ať už semena nebo pacibulky. Rád se rozdělím, když bude o co. Sadbovou kvalitu samozřejmě nezaručím - všechno z pochybných zdrojů (včetně mě) by mělo projít karanténou (aspoň rok v květináči a hlínu vyhodit).

host - 60.223 (?), 21.1.2021 23:42

Díky, že jste se ozval. Já chci letos pěstovat ty velké cibule Globo z předpěstované sadby (koupil jsem ještě jednu takovou bílou, asi italská). Před několika lety jsem byl na polním dnu ÚKZÚZ a tam měli tu Globo a dodnes si pamatuji, že ji vysévali po čtyřech do kelímků 8.března (tak dobře si to pamatuji, protože to byl MDŽ smiley). Na zahradě mám teď pod bílou textilií ozimé odrůdy Hiberna, Augusta a Senshyu (nějak tak se jmenuje). Teď bych chtěl zkusit ten sloní česnek. Ještě bych se chtěl vrátit k té anglické větě:

"Still have your address and some bulbils will shortly take wing". Já jsem si to přeložil asi takto: Stále mám tvou adresu a nějaké cibulky brzy poletí k tobě. Vím je to talový nekonvenční překlad, ale moc by mně to vyhovovalo. Nevím, kdy se sklízí ten sloní česnek, ale normální se u nás tradovalo, že se vyndává na svatého Vavřince a to je někdy okolo desátého srpna a to by v Austrálii odpovídalo desátému únoru. Ptát se hi nebudu, klidně počkám třeba do srpna, ale kdybych to dostal vúnoru, tak bych to jistě vysadil do kelímků.

Vladimír

host - 238.28 (?), 22.1.2021 8:14
V oblastech s mírnou zimou se česneky vyvijejí jinak. V Egyptě se česnek sklizí na jaře, v Izraeli kvete v květnu. Pokud známý píše, že mu pokvete v Oct/Nov, odpovídá to dubnu/květnu, tedy obvyklý čas pro podnebí odpovídajicí jižnímu Středomoří.

host - 63.40 (?), 6.3.2021 18:58

Ve čtvrtek jsem dostal tři stružky sloního česneku z farmy Blatnice. Psali mně, že je mohu ještě teď vysadit, tak čekám až zem rozmrzne. Chci se zeptat, jsestli je mám něčím namořit, mám dojem, že někde v kabici mám Rowral, podle obrázku na krabičce si myslím, že je to na česnek. Jen nevím, jestli to v té lahvičce už nevyschlo, leží to tam víc jak deset let.

Vladimír

Sloní česnek
Sloní česnek

host - 60.85 (?), 13.5.2021 20:18

Po dvou měsících mně vyeašily všechny tři stroužky sloního česneku. Těším se na to, co z toho nakomnec bude.

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025