Sklizeň 2014



host - 41.143 (?)
7.12.2014 12:15

.


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 21.11.2014 13:31

Máte ještě někdo ve skleníku papriky nebo už jsem poslední? Dnešní foto Hamík

Hamík 21.11.2014
Hamík 21.11.2014
Hamík 21.11.2014
Hamík 21.11.2014
                     
host - 232.120 (?), 24.11.2014 16:41

O tomto uplynulém víkendu jsme dočesali zbývajících asi 12-15 ks paprik které jsme nechali ůmyslně co kdyby náhodou a ony trochu došly a nepomrznuly.Nefotil jsem to -žádný zázrak to nebyl.Tímto jsme definitivně ukončili paprikovou sezónu.Pro příští-tedy rok 2015 mám již zakoupené hnědé,,Nigra" a, asi zřejmě obyčejné,,Nova" a doplnil jsem o staronové semínka,,Granova".Ještě pošilhávám po dalších, ale to zveřejním, až budu mít pytlíčky s osivem k dispozici. J. a Olí

                     
vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 181.38 (?), 25.11.2014 22:49

Paprik ve skleníku mám zatím opravdu hodně - hlavně Hamíky a Corno di toro (žluté). Po sklizení okurek a rajčat se na ně ze zoufalství přestěhovaly molice, ale nezdá se, že by to rostlinám zvlášť vadilo.

                     
host - 232.120 (?), 27.11.2014 5:43

To máte vyhřívaný a nebo se nebojíte, že o to příjdete pomrznutím?U nás na rozhraní Polabské nížiny a Českomoravské vrchoviny jsme včera tj.26.11.již škrábali mírnou vrstvu na sklech u auta.J.

                     
host - 41.143 (?), 7.12.2014 12:13

Navazuji na svůj příspěvek ze dne 16.8.2014. Tento týden jsem dokončil zpracování kořeninové papriky.  Sběru bylo až 5 a hmotnost sklizených plodů byla 21,6 kg/5m2 Odrůda Kalocsai 801 byla o 2% úrodnější. Co se týče kvality tak Kalocsai 622 je na tom lépe. V porovnaní s Kalocsai 801 je mletá paprika tmavší,  výraznější vůně a také i chuť je sladší a aromatickejší.  Část papriky jsem zpracoval na pastu a větší polovinu na mletí. Po sběru jsem nechal plně zralé plody ještě na cca 3 týdny vyzrát, kvůli enzymatickým procesům, pro zvýšení barvy a chuti.  Hmotnost sušených paprik je 1,8 kg. Přibližně 1/4 jsem zatím nemlel kvůli zachování aroma.


                     
host - 41.143 (?), 7.12.2014 12:15

.


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika