Podľa Wikipedie je to úplne jedno, a teda chilli, feferón i kayenské korenie sú jedno a to isté. Napriek tomu nie som o tom celkom presvedčený.
Na juhu sa totiž papriky delia na konzumné sladké, pálivé, koreninové, kozie rohy, feferóny a chilli. Rozdiel medzi nimi je najmä v chuti, tvare, hrúbke steny a v pálivosti.
Osobne sa ale domnievam, že feferón je spolu s kayenským korením iba určitou časťou množiny toho, čo sa v celosvetovom merítku označuje za chilli papričky. A že jeho názov zrejme vychádza zo zovšeobecneného talianskeho „peperoncini“, pod ktorým Taliani rozumejú určitú veľmi jemne sladkastú, relatívne slabo pálivú radu papričiek (cca 200 až 1000 Scovilleho jednotiek) guľatého alebo špicatého tvaru. Kým u ostatných chilli podľa nich prevláda skôr ten typický a veľmi výrazný ostrý tón...