rozdíl mezi chilli papričkou a feferonkou



      
host - 6.5 (?) 
16.3.2015 18:41
Nene, nejpálivější je carolina reaper a druhá trinitad scorpion bhut t.
  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 41.132 (?), 29.6.2015 10:03

Jolokie mívají kolem 1 000 000 shu..co jste napsal, je vskutku kravina, nejpálivější chilli je momentálně Carolina Reaper s něco kolem 2 300 000 shu a je běžně k dostání...

      
host - 179.73 (?), 22.1.2019 12:55

Naga jolokia se v Evropě pěstuje i prodává...

   
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 17.6.2011 17:32

Z feferonky Vás bude pálit pusa a z chili i řiť.

      
host - 234.241 (?), 23.5.2018 12:42

Chyba! Najdolezitejsi rozdiel je ze chilli páli a feferony stipu a z feferonov stipe zadok pri potrebe. Z chilli nie.

      
host - 235.64 (?), 30.12.2014 20:30

Mirek je vidno že sa nevyznáš je to presne naopak.

      
host - 210.219 (?), 14.10.2021 16:47
Praveze naopak. Feferonka pali 2x, chilli len raz. Skusala som viac druhov chilli, aj scorpion moruga a nikdy nepali na druhy krat, feferonky si dam kusok a na druhy den idem umriet
         
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2874) - 208.138 (?), 15.10.2021 22:48

Ačkoliv nejsem žádný pěstitel pálivých paprik, k tomuhle se vyjádřím: ať jím feferonky (i když ta definice není tak jasná) - nejčastěji ty naše kulaté - nebo chilli, záleží jen na tom, kolik. Když málo, není problém. Když víc, pálí obojí dvakrát. A stalo se mi, že i po baraních rohách, ty mají nejmíň kapsicinu, se můj zadek necítil v pohodě, když mi dali na pizzu kolem čtvrt kila. frown

Nevím, zda jsem příliš citlivý, ale řekl bych, že to závisí na tom, co jíme a na celkovém množství kapsicinu, které zkonzumujeme.

Milan HP

   
host - 79.152 (?), 3.2.2015 9:01

Podľa Wikipedie je to úplne jedno, a teda chilli, feferón i kayenské korenie sú jedno a to isté.  Napriek tomu nie som o tom celkom presvedčený.

Na juhu sa totiž papriky delia na konzumné sladké, pálivé, koreninové, kozie rohy, feferóny a chilli. Rozdiel medzi nimi je najmä v chuti, tvare, hrúbke steny a v pálivosti.

Osobne sa ale domnievam, že feferón je spolu s kayenským korením iba určitou časťou množiny toho, čo sa v celosvetovom merítku označuje za chilli papričky. A že jeho názov zrejme vychádza zo zovšeobecneného talianskeho „peperoncini“, pod ktorým Taliani rozumejú určitú veľmi jemne sladkastú, relatívne slabo pálivú radu papričiek (cca 200 až 1000 Scovilleho jednotiek) guľatého alebo špicatého tvaru. Kým u ostatných chilli podľa nich prevláda skôr ten typický a veľmi výrazný ostrý tón...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
MRAZUODOLNÉ TRUBKY31.10.2024
VÝPLŇ MEZI SCHODNICEMI31.10.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup29.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika