Roubovaná okurka "svačinka"

host - 91.196 (?)
30.5.2020 7:13

Bude lepší rostliny nechat ještě nějakou dobu-týden až 10dní takto, s prominutím, strašit-ony se na novém místě etablují a rozjedou správným způsobem. Oštipováním listů a výhonů v tuto chvíli byste je jen brzdila, oslabovala, plůdky, které nebudou moct dále dotovat, samy zavadnou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Michir - (7) - 98.28 (?), 29.5.2020 20:55, zobrazeno: 4796x

Dobrý den, poprosila bych zkušené zahradníky o radu. Zakoupila jsem roubované okurky svačinky. Protože byla letos dlouho zima, měla jsem je nějakou dobu doma a po zmrzlých jsem je přesadila ven a vyvázala ke mřížce. I když nejsou na celodenním slunci, během pár dnů jim zbělaly listy a okurky živoří. Domnívám se, že přechod na záhon rostlinkám neprospěl a listy jsou od sluníčka spálené. Poradil by někdo, zda s tím lze něco dělat? Mám otrhat nasazené plody nebo je nějak zaštípnout?

Zkušenosti nemám, moc děkuji za jakoukoliv radu. Přikládám fotku rostlin.

host - 91.196 (?), 30.5.2020 7:13

Bude lepší rostliny nechat ještě nějakou dobu-týden až 10dní takto, s prominutím, strašit-ony se na novém místě etablují a rozjedou správným způsobem. Oštipováním listů a výhonů v tuto chvíli byste je jen brzdila, oslabovala, plůdky, které nebudou moct dále dotovat, samy zavadnou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz