Rajčata - kdy postřik proti plísni

host - 7.86 (?)
26.6.2009 20:30

Proč smáčedlo, pane Martine? V návodu na použití Kuprikolu se o žádném smáčedle nepíše. Nikdy jsem smáčedlo k postřiku Kuprikolem nepoužila a fungovalo to dobře. Smáčedlo přidávám pouze k roztoku vody,  oleje a kypřícího prášku na postřik angreštu, jinak k ničemu. Přehlédla jsem v návodu na použití Kuprikolu něco?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 147.196 (?), 25.6.2009 10:21, zobrazeno: 63086x

U nás již delší dobu s několika hodinovými přestávkami prší a je veliké dusno. Podle mne ideální podmínky pro plíseň bramborovou na rajčatech. Můžete mi poradit, zda mám provést postřik, i když každou chvilku prší nebo čekat, až se vyčasí? Nevím, jestli to má význam - zda postřik nebude následným deštěm hned zničen. Chci postřikovat Kuprikolem. Děkuji.

host - 40.188 (?), 25.6.2009 22:43

Já se z dovolením přidám k dotazu-pokud budete stříkat rajčátka, tak z jaké vzdálenosti se stříkají a jak se stříkají-úplně celou rostlinku i listy? a kolikrát stříknout?stačí jednou nahoře jednou dole na jednu rostlinku? já jsem min.rok.postříkala celé a najednou začaly bláznit a růst strašnou rychlostí i ty rajčata a nakonec dostala černé boláky na sobě a celé na vyhození-nevíte čím to bylo?opravdu najednou ten stonek nechutně zesílil i ty listy byly jak chobotnice a celé byly divně veliké-ty samé jsem měla bez postřiku na jiných místech a tam nic-opravdu až po postřiku:(Letos mám taky Kuprikol-raději se zeptám-jak ho ředíte-je tam myslím 1pytlík na kolik litrů vody? mooooc děkuji a omlouvám se za vložení dotazu.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 26.6.2009 18:53

Dnes jsem stříkal Kuprikolem rajčata a révu. Myslím, že je nejvyšší čas na postřik, venku je to jako v amazonském pralese... a plíseň bude mít pré...
Mědňaté přípravky jako např. Kuprikol částečně omezují růst, tak by mě zajímalo, čím jste ty rostliny loni stříkala . Jinač postřik se aplikuje na celou rostlinu. Nezapomeňte použít smáčedlo (pár kapek jaru). Dávkování Kuprikolu je uvedeno na obalu, na 10l vody 15-20g prášku Kuprikolu.
Martin

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 26.6.2009 18:55

Oprava k předchozímu příspěvku:
15-20g na 5l vody. Sorry
Martin

host - 7.86 (?), 26.6.2009 20:30

Proč smáčedlo, pane Martine? V návodu na použití Kuprikolu se o žádném smáčedle nepíše. Nikdy jsem smáčedlo k postřiku Kuprikolem nepoužila a fungovalo to dobře. Smáčedlo přidávám pouze k roztoku vody,  oleje a kypřícího prášku na postřik angreštu, jinak k ničemu. Přehlédla jsem v návodu na použití Kuprikolu něco?

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 26.6.2009 20:52

Proč na rajčata Kuprikol a ne např. Dithane? Jen se ptám, budu je letos stříkat poprvé.

host - 35.205 (?), 26.6.2009 21:51

Já jsem stříkl rajčata už před 14 dny Akrobatem. Podle me zkušenosti ochrání dlouho, ale ne po celou dobu vegetace, musí se postříkat minimálně ještě jednou. Podle situace pak postříkam Ridomilem Gold, ten ma ochranou lhutu jen tyden, jestli se nepletu. Postříkam jen polovinu rajčat a až uplyne ochraná lhůta, postříkám druhou polovinu, tak sbírám zralá rajčata pořád. Čím stříkate vy? Kuprikolu moc nevěřím, že je dostatečně účinný, ale osobní zkušenosti nemam, spíše se asi hodí na druhou polovinu vegetačního období kvůli slabšímu účinku a možné fytotoxicitě.

Jirka

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 27.6.2009 14:44

Smáčedlo (pár kapek jaru) přidávám do každého postřiku, abe lépe "držel" na rostlině. Postřik se lehce napění a nesteče ihned po aplikaci s rostliny...
Dithane je určitě také vhodný prostředek proti plísní, má však výrazně delší ochrannou lhůtu.
Martin

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025