myslíte také čierne okrídlené mušky? také mám aj ja na stonkách, tých neni veľa - ničím ich ručne, ale nevidím že by niečo žrali... horšie to je zo skočkami (dřepčík), tie vyžierajú listy a pri ručnej likvidácii odskakujú
Rok se sešel s rokem a fleky jsou tu zase, tentokrát ve větší míře na rostlinách venku na záhoně. Opět předpokládám že je to Septoriová skvrnitost, i když v některých případech to vypadá jako plíseň bramorová, hnědé skvrny na stoncích nebo listech jsou však suché. Na druhou stranu, vzhledem k počasí, se divím že plíseň ještě nezaútočila. Rostliny byly ošetřeny jedenkrát Acrobatem zhruba před týdnem. Jaké máte zkušenosti s touto chorobou?
Já také, použil jsem jen na poškozená rajčata ten Dithane DG Neotec. Jen mne trochu zarazila OL, někde se uvádí 3 dny, jinde zase 21 dnů, na stránkách Agrobio jsou tři dny na rajčata.
Dithane DG Neotec, 21 dní, stejně jako Acrobat..stejná látka mancozeb, já už tímto nestříkám, protože 3 týdny je fakt moc a teď kvůli tomu musím čekat abych mohl sklízet... Používám jen Ortivu, 3 dny a je to taky systém...
Prosímvás, nemohli byste sem někdo dát fotku plísně na listech? Mám pomalu každou rostlinu nějakým způsobem flekatou a nemůžu se moc dobrat k tomu, jak ta zatracená plíseň na listech vypadá. Jestli ji máme, nebo prostě jen nějaké fleky. :-)