Rajčata dvoumetrová, papriky nic
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.115 (?), 26.11.2010 11:33, zobrazeno: 23208x
zdravím, nedaří se mi ve skleníku vypěstovat papriky. skleník je ve svahu, má dvě patra, prostě jednaa část skleníku je níž, tam mám rajčata, protože je tam více prostoru, rajčata jsou velká a daří se jim. na druhém patře pěstuji papriky, a vůbec se jim nedaří. jsou malé, tenké. na podzim zapravím 30cm hluboko hnůj, nevím jestli něco nechybí v půdě. jinak jsem na horní patro dal rajče a bylo pěkné, ale zdaleka ne jak ty dole. tak chyba bude asi v půdě, jenže ta je stejná jako dolů :-) akorát dole je větší vrstva zeminy, i 50cm, nahoře tak 35, může to být tím?
ještě mě napadlo, ted na podzim zkusím přidat nejaké pomalu rozpustné hnojivo, granulky, nevíte někdo jaký je název? byly to takové modré granulky...
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 26.11.2010 21:23
Ve skleníku nesmí být rajčata dohromady s paprikami, pak prostě "nejdou". Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 27.11.2010 12:24
Plně souhlasím s tímto názorem, pokud má paprika růst tak potřebuje hodně přihnojit a bez umělých hnojiv to není to pravé ořechové. Já začínám hnojit již přísady (Kristalon start), při výsadbě umím nasypat do jamky pod kořeny např. Cererit, a potom každý týden zálivka Kristalonem dle návodu. Hnojení hnojem nebo granulovaným hnojem paprikám moc nepomůže. Jelikož jsem z jihu JM papriky a rajčata pěstuji venku. Foliák mám malý a spíše ho rezervuji pro rané košťáloviny, hadovky a melouny. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 26.11.2010 21:33
Pěstujeme papriky a rajčata spolu v jednom skleníku, nevidím problém (rajčat samozřejmě míň). Příčinu špatného růstu paprik bych viděla spíše v malém množství (vrstvě) zeminy a zastínění paprik rajčaty, případně přehřívání. Jak je skleník situován, nižší část je směrem na jih? Zkuste příští rok dát naopak a rajčata nějaká méně vzrůstná, příp. keříčková.Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 26.11.2010 23:11
No, u nás to dohromady nikdy nešlo - právě kvůli teplotě (nejen nám, i sousedům...). Takže rajčata vždy zůstala venku. Navíc to jsou oboje lilkovité, takže mají i stejné choroby.Pod oboje dávám při sázení hnůj. Lída
|
|
|
|
|
|
|
kyprik - (49) - 159.11 (?), 27.11.2010 9:54
Dobrý den,
Já myslím, že pěstovat papriky i rajčata v jednom skleníku je možné. Sám to tak dělám, záleží jistě i na místních podmínkách a dalších faktorech. Proč se zadavateli nedaří zároveň pěstovat papriky i rajčata ve skleníku nedokážu přesně říct. Přeji všem zelinářům (ale i ostatním nadšencům do zahrady) mnoho pěstitelských úspěchů v příštím roce a také lepší počasí než letos. Přikládám také dva obrázky. S pozdravem M.S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.195 (?), 27.11.2010 10:19
milá paní nemáte vůbec pravdu ani za mák to vám řekl KDO? Já mám ve skleníku papriky rajčata a okurky každý rok a pokaždé rozdávám páč nevím co s tak bohatou ůrodou
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.51 (?), 27.11.2010 9:20
Jestli ten hnůj nezarýváte moc hluboko? Paprika koření mělce, možná se k němu kořínky nemůžou dostat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|