Je to zvláštní, ale je to tak, i když to nelze pořádně vysvětlit. Mně se osvědčilo pěstovat každé zvlášť, hlavně co se týče rajčat a paprik. Takže ve skleníku mám hlavně papriky a okurky a rajské pěstuji volně venku. Zdravím - Daniela.
Skleník sice nemám, ale po letech střídání záhonů paprik s rajčaty jsem si někde přečetla, že by se tyto plodiny po sobě sadit neměly. Tak jsem letos vyměnila stanoviště. Výsledek je úplně stejný. Žádné bombastické vylepšení úrody jsem nezpozorovala. Tak nevím, jestli to není jenom pověra. Totéž by se mohlo týkat i toho skleníku. Švagrová má ve skleníku úplně všechno a taky nemám dojem, že by měla nějak malou úrodu.
Střídání stanoviště rajčat - také jsem četla, že se nemají dávat rajčata vícekrát za sebou na stejné místo. Nevím - ale teta je mívala spoustu let (aspoň 8) u jižní stěny domu volně v půdě a úrody měla přímo obrovské.
ja jsem zase slysela ze rajcata muzou byt na stejnem stanovisti nekolik sezon po sobe... pokud mate nedostatek mista na menenite misto, tak hlavne dobre preryjte pudu a dejte hnuj---- a take neni rozdil... odskouseno-...
Úplne súhlasím s predchádzajúcim príspevkom. Môj strýc dlhé roky pestuje rajčiny na jednej hriadke pri stene. Každý rok dobre vyhnojí pôdu a na jar šupne sadbu na to isté miesto. Rastliny sú vysoké a dávajú bohatú úrodu až do mrazíkov.