Rajčata 2021

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.215 (?)
15.5.2021 21:10

Lidi, tak mam vysazeny skoro vsechny rajcata. Ale o nekterych mam fakt pochybnosti. Jsou ty rajcata na fotkach zivotaspchopny a vyprodukujou neco? Nebo s nima ztracim cas a mam koupit sazenice dokud jsou?

Nektery jsou strasne stihle, vytahle, listy svetle.

foto2
foto2
foto3
foto3

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 7.5.2021 8:37

Flipe, jenže příští rok může být úplně jiný a dokonce se může stát, že budeme mít problémy s příliš vysokými teplotami. Tedy skleníkáři, u mne tam nahoře venku to nejspíš nehrozí. Je dobré mít "na skladě" řešení pro víc situací.cool

Milan HP

Flip - (9) - 168.27 (?), 7.5.2021 10:49

Absolutní souhlas-pořád jsou nějaké problémy a bez nich by nás to možná ani nebavilo. No s horkem jsem si nejspíš už poradil. Několik let používám rašlový úplet se stíněním 70 procent, který mám přes celý skleník. V dubnu jak začne svítit ho hodím přes skleník a vůbec ho nesundavám do konce sezony. Když je teplo, tak otevřu dveře na obou stranách skleníku. Prakticky v létě je vůbec nezavírám. V tomhle režimu už jedu několik let a zatím to rajčata, papriky i okurky v pohodě rozdýchali. Takže už aby bylo teplo-toho se nebojímwink

host - 63.63 (?), 7.5.2021 15:16

Taky budu zítra stínit rašlovým úpletem. Nevím kolik % má, ai mne to nezajímá, zatím tam bude jen dočasně. Potom ho přesunu na strop. kdyby náhodou byly nějaké kroupy. Lze stínit i NT 50 g/m2 nebo záclonami, což možná přijde na pořad až ve vrcholném létě. Konstrukci mám směrovánu východ - západ, takže stínit stačí zepředu kam dopadá přímé polední slunce.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 7.5.2021 22:42

S radostí kvituji, že zkušení borci jsou připraveni na všechno - no, tedy skoro všechno. Žádná ironie: podle toho se poznají.

Milan HP

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 63.63 (?), 9.5.2021 5:53

Tak já mám vystaráno. Včera všechna rajčata vysazena, zbylo jen dvanáct sazenic, které tímto nabízím komukoliv z Brna a blízkého okolí (zatím jeden zájemce Creamsicle grape, zatím jednám, aby si vybral ještě další tři):

Tundra 2ks- krásné velké srdce od K.Olivier 

Midnight Sun- možná ještě lepší srdce od stejného šlechtitele 

Karma Purpole- koktejlové rajče purpurové barvy          

Creamsicle grape- oranžové rajče kokejlové velikosti od Artisan          

Lucky Agi F1 - od Artisan          

Cherokeee Jumbo- nové šlechtění vycházející z oblíbeného Cherokee Purple jen jeho velikost je podstatně větší (proto jumbo)

Rosa de Huesca - opravdu velký růžový biftek (cca 400 g) s vynikající chutí

Opalka- výborné polské rajče na omáčky          

Fresa- velké červené španělské srdce, chutné a taky úrodné

Mountaineer Pride- nová odrůda rajčete odolného vůči plísni bramborové

Mountaineer Delight- podobně odolné rajče jen jeho chuť a konzistence snad více vyhoví zahrádkářům

Rajčata
Rajčata
Sazenic
Sazenic

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 63.63 (?), 9.5.2021 6:47

Zatím to vypadá dobře. Venku +4 °C, odpoledne 20°C, potom v noci 12 °C a v pondělí víc jak 25 °C. Ve středu blahodárný déšť. Lepší předpověď jsem si pro svá rajčata nemohl přát. Možná se pokusím zítra nebo pozítří tasm dát i nějaké papriky. Na zahradě by jim bylo líp, než na balkóně!! Mohu na ně i dát volný tunel s NT 50g/m2.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 9.5.2021 22:56

Vladimíre, s paprikami já stále váhám. Ovšem jsem dost vejš, takže Ty bys to asi mohl zkusit s úspěchem. Zítra půjde tak 10 rajčat nahoru. Půda v 20 cm ve dne je sice jen 10,2°C pod netkanou a 9,8°C na volno, ale teď ještě budou dva teplé dny, tak by se to mělo dost zlepšit. A netkanku jim po výsadbě vrátím. Přihřeju zespoda biomasou a samozřejmě přikryju tunelem z polypropylénové fólie. Můj problém je, že si musím tu výsadbu rozdělit. 48 plánovaných kousků za jeden (a ani za dva) den prostě nezvládám. Takže "diverzifikuji riziko" z nutnosti.wink

Jen tak mimochodem: Ty nabízíš sazenice Mountaineerů? Tedy jednu od každého, jestli jsem to správně pochopil. Kolik jsi jich zasadil Ty? Předpokládám, že nejmíň dvě od každého. Osobně si ponechám všech 7. Vkládám do nich docela dost nadějí.

Milan

host - 61.64 (?), 14.5.2021 8:35

Z tohp co mne nejvíc zajímá mám po dvou oba Mountaineery, dvě Lorelei, tři Pienollo x LA 04174, jeden Hibor a jeden Cherokee Jumbo. Cherry rajčata od FH po dvou, od KO také a její velká srdce po 1.

Vladimír

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.215 (?), 15.5.2021 21:10

Lidi, tak mam vysazeny skoro vsechny rajcata. Ale o nekterych mam fakt pochybnosti. Jsou ty rajcata na fotkach zivotaspchopny a vyprodukujou neco? Nebo s nima ztracim cas a mam koupit sazenice dokud jsou?

Nektery jsou strasne stihle, vytahle, listy svetle.

foto2
foto2
foto3
foto3

slovacik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 208.245 (?), 15.5.2021 21:28
Dobry den, Mate niekto skusenost s odrodou Pedro F1? Na trhovisku nás presvedčili že vraj su chutné a nepraskaju. Kúpili sme ešte bejbino, býčie srdce a keďže nemali odrodu Tipo vraveli že Pedro su podobne a dobre.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz