Rajčata 2021

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 60.111 (?)
5.4.2021 18:11

Rajčata v pařeništi jsou v pohodě, mají se tam jako ve vatičce. Celé pařeniště jsem ještě zateplil netkanou a docela mně překvapilo, že ve dne se to v pařeništi docela oteplovalo. Dnes jsem na tři hodiny netkanouoddělal, aby si rajčata užila trochu slunka. Než jsem šel domů, tak jsem to zase zakryl, čekají je další chladné dny. Pro informaci přidávám naměřené údaje z venku (30 cm nad zemí) a v pařeništi. Docela mne překvapila ta nízká teplota dnes ráno.

Vladimír

Zateplení netkanou
Zateplení netkanou
Pařeniště
Pařeniště
Venku
Venku
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 4.4.2021 16:03

Tak bohatou a krásně naaranžovanou úrodou jako paní Eva se pochlubit nemůžu, přesto zmíním svůj skromný první letošní (velikonoční) košt. Odrůda Start F1, váha plodu 40 g, chuť na subjektivní stupnici (1 - 10) hodnotím jako velmi dobrou cca 7 (možná i 8). Plod byl již trochu prasklý. Další zraje. Krásné Velikonoce přeje Mirek

Start F1
Start F1

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 194.79 (?), 4.4.2021 18:41

Mirku, tak som si dobre tipla, že budete Startky chutnať na Veľkú Noc. Je to moja obľúbená odroda, ktorú dávam do skleníka, balkón i von. Tento rok som však vysievala až koncom januára pre skleník a teraz sa začínajú iba ukazovať prvé kvietky.

Prajem veľa radosti z pestovania

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3120) - 6.138 (?), 4.4.2021 20:34

Gratuluju, Míro. A jestli je to osmička, tak Ti i trochu závidím. Moje Startky jsou nanejvýš šestky. Ale dneska jsem slupnul dvě skoro zapomenuté Arctic Rose, už byly dost přezrálé, takže mi při trhání praskly. A ty byly sedmičkové, možná i přes. Nemaj moc rajčat, ale příští rok je dám zase, tedy pokud se dožiju. Semínka už jsem si schoval, stejně jako Mongolského Karlika a Sophie's Choice. Kdyby měl někdo zájem, jsou k dispozici.

Milan HP

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 4.4.2021 21:57

Ano, Evi, odhadla jste to dobře. Já jsem počítal, že sklizeň bude později, ale zrání bylo opravdu rychlé, urychlilo je teplé a slunné počasí před Velikonocemi. Milane, chuť jsem porovnával se Strabenou z farmy Mutěnice. Startka bylo o maličko chutnější, jen měla tužší slupku. Mirek

host - 165.223 (?), 4.4.2021 23:28

Dobrý den, maglia rosa mi nechce vzejít, ostatní druhy rajčat vzešly bez problémů. Má nějaké speciální požadavky, nebo bude jednoduche vysvětlení, že jsem si koupila špatná semínka? Poradíte?

host - 60.111 (?), 5.4.2021 8:18

Doma za oknem mám různě velké sazenice těchto odrůd:

Španělská rajčata
Rosa de Huesca, Salobre, Zamorano, Gallego, Negrillo Almaguera, Rosado Zapatón, Mozkorra Aretxabaleta, Rosa Aragon, Negro Sierra del Segura, Garode Bicolor, Verde de las Landas, Gordo Patones, Rosa Melillerd, Rosao de Ayerbe, Gordo Extremeňo, Fresa, Robredillo de la Jara.

Rajčata od Karen O.
Karma Pink, Karma Purple, Karma multiflora, Tundra, Tajga, Midnight Sun.

Rajčata od Freda H.
Green Bee F1, Lucky Agi F1, Agi Red F1, Madera F1, Green Tiger, Lucky Tiger, Blush, Creamsicle Grape, Marzano Fire.

Rajčata od Darrela J.
Lorelei, Hibor, Cherokeee Jumbo, Pienollo x 04174, Pienollo del Vesuvio.

Nějaká srdce
Orange Russian 117, Brad´s Black Heart, Orange Strawberry, Alice, Swoon.

Nějaká cherry
Sun Garode, Sun Dolce, Dr. Carolyn, Ramallet Pequeňito Mallorquin

Něco na omáčky
Heidi, Gilbertii, Opalka, Genarro F1.

Dvě OP odrůdy odolné k plísni bramborové
Mountaineer Pride, Mountaineer Delight

Ostatní
Mikado, Indian Stripe, Orange 1, Orange Grosse Liesse, Ramallet Saint Lorrenc des Cadassar, Ramallet Florana flower, Ramallet des Figueral, Ramallet, Ibiza Bianca, Start F1

Na zahradě už mám:
EM Champion, Sarayev Gruntovyi, 0-33, Sophie´s choice, Maglia Rosa, Jagodka, Siletz, Betalux.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3120) - 6.138 (?), 5.4.2021 11:08

Vladimíre, jak si vedou ta v pařeništi? Čeká je trochu tvrdší období, pokud tedy se předpovědi nemýlí.

Jinak je to impresivní seznam. Nechápu, jak se v tom můžeš vyznat. Kapacita mé paměti i orientační schopnosti končí u 15 odrůd. sad

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 60.111 (?), 5.4.2021 18:11

Rajčata v pařeništi jsou v pohodě, mají se tam jako ve vatičce. Celé pařeniště jsem ještě zateplil netkanou a docela mně překvapilo, že ve dne se to v pařeništi docela oteplovalo. Dnes jsem na tři hodiny netkanouoddělal, aby si rajčata užila trochu slunka. Než jsem šel domů, tak jsem to zase zakryl, čekají je další chladné dny. Pro informaci přidávám naměřené údaje z venku (30 cm nad zemí) a v pařeništi. Docela mne překvapila ta nízká teplota dnes ráno.

Vladimír

Zateplení netkanou
Zateplení netkanou
Pařeniště
Pařeniště
Venku
Venku

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 194.79 (?), 5.4.2021 20:17

Vladimíre, ja nemám taký super zapisovač teploty, temer všetky rajčiny už mám v studenom skleníku, tak chodím teploty sledovať priebežne a podľa potreby prikúrim ohrievačom s ventilátorom a sviečkami. Mám to blízo, tak to nie je problém,  aj napriek veľa schodom, ale také zapisovacie zariadenie by sa mi tiež zišlo. Kde si zohnal?  Čaká nás ešte riadna skúška od zajtra do piatku. Má aj chvíľami snežiť, lena by zasvietilo aj sem- tam slnko.

Eva T.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 60.203 (?), 20.4.2021 19:56

Aby se mně nezkrátily žíly, tak jsem dnes vysel dalších 56 odrůd (polovina keříčkových). Účel: ochutnání nových odrůd, měření sladkosti Brix a kyselin digitálním testerem pH, obnova starých skladovaných semen a sledování DTM. Dost práce, doufám, že to v létě zvládnu. Vždyť je to mé hobby.wink

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025