Pri istom usili je mozne rozsirit neskodnu hubu, ako je napr v symbivite, co najviac po celej zahrade, resp co najviac okolo pestovanych rastlin. Okrem uzitku, ze dodava ziviny rastlinam, zabranuje aj rastu inych hub, aj tych patogennych.
. Ve čtvrtek jsem dostal semena z nového šlechtění Karma Pink F7. Zavázal jsem se, že budu šlechtiteli podávat průběžně informace o tom jak u nás v ČR roste, jestli jje stabilní, jakou má chuť a také pořizovat nějaké fotky. Růžová rajčata mám nejraději a ta velikost (trochu větší než cherry) mně vyhovuje. Už se na ně těším.
Osmá generace by měla být stoprocentně stabilní. Toto je kontrola jestli už je i 7. generace stabilní, pokud ne bude pokračovat ještě další výběr. Já jsem jen jeden z mnoha (třicet, možná čtyřicet lidí na celém světě), který bude testovat.
Tato odrůda KARMA je společné dílo KARen (z Alberty -Kanada) a MArshy z Floridy. Kížení udělala Karen a stabilizaci prováděla Marsha a další členové na Floridě, kde během jednoho roku jsou dvě sezóny rajčat (jarní a podzimní), takře těch dsedm generací bylo ožno udělat za čtaři roky. Na Tomatoville nikdo nešlchtí rajčata sám, vždy mu pomáhají nějací dobrovoníci. Snad jen Fred Hempel (autor řady odrůd- pro Aristan seed) pěstuje při šlechtění tisíce rostlin.