Díky za povzbuzení. Ale přiznávám, že to nazývám jen polovičním úspěchem. Těch problémů bylo docela hodně. Hlavně jsem zvolil nevhodné tyčkové odrůdy.
Sel jsem poprvé 2.12., ale z té setby nebylo nic pro malou klíčivost a nehodu jediné vzešlé Startky (sice stále žije, ale teď teprve venku kvete). Takže 16.12. je počáteční datum. Ale zase: z asi 14 vzešlých rostlin (včetně druhé várky) měly nakonec plody jen 4 Startky. 1 Bonseta nasadily plody, ale nerozvíjela je. Podrobnosti na vlákně Rajčatový hokus pokus - průběh. Důležité je, že jsem hojně přisvětloval LED žárovkami.
Skutečným borcem časné úrody je Eva T. Ta měla, tuším, první zralá rajčata už koncem března a dnes sklízí až 30 dkg. Té také děkuju za skvělé rady, kterých jsem se někdy nedržel a doplatil na to.
Plán na letošek je vysít 15 listopadu. Úplně jinou skladbu odrůd. Mnohem menší počty a i jinak přisvětlovat. A maximálně využít vytápěného a osvětleného "balkonovníku" z polykarbonátu. Ale pro mne byla brzká úroda jen vedlejším cílem. Ten hlavní je vyzrát na plíseň bez chemie ve výšce 570 mnm. Na tom teď intenzivně pracuju. Viz vlákno RHP - plísni navzdory.
Milan HP