Rajčata 2016
|
|
 |
 |
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?) 14.5.2016 7:29
Tak máte to pěkné, já tu folii letos nemám, nakonec sem ji nekoupila, tak poprvé po 2 letech budu okopávat...
Mě zbývá vysadit pár kusů tyčkových rajčat plus nějaké Latahy a divoké.
Pořád se mi zdálo, že mám málo odrůd, nebot některé rostliny mi odešly-letos sem měla přísadu víc než mizernou.Ale to co sem vysadila do foliáků se pěkně chytlo a ty v kýblech viditelně poskočily.
Tak mám nakonec : Start, Tornado, Zlatava, Cherokee Purple, Yellow Banana, Negro Almeria, Taiko, Goldkrone, Radana, bezejmenné žluté kulaté, Corsaro, bezejmenné růžové biftekové, Tiger Tom, Pražské dlouhé žluté, Latah, Tumbling Tom Yellow, pak cherry rajčátka a nějaké F1 tyčky od kamaráda-boužel nevím odrůdu, Dwarf Blazing Beauty, a možná Skvrnitý říman-ještě nevysazeno, sazenice se trochu nachladila a je slabší, možná vyhodím, i když nerada.
Tak nakonec těch odrůd snad není málo.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 173.17 (?), 14.5.2016 1:00
Ta rajčata venku jsou keříčková? Jaké odrůdy?
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 173.17 (?), 14.5.2016 1:08
Jedna fotka z mých keříčkových rajčat, která byla vysazena 1. dubna do studeného pařeniště, které jsem 1. května zrušil. Dnes už některé mají nasazené plody, pochopitelně Stupické a také většina odrůd z Ruska vyšlechtěných pro růst při nízkých teplotách (Sarayev). Všechny v tom pařeništi (bez nějaké dodatečné ochrany) přežily pět mrazivých nocí, kdy ve dvou metrech nad zemí bylo - 2°C.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 14.5.2016 7:29
Tak máte to pěkné, já tu folii letos nemám, nakonec sem ji nekoupila, tak poprvé po 2 letech budu okopávat...
Mě zbývá vysadit pár kusů tyčkových rajčat plus nějaké Latahy a divoké.
Pořád se mi zdálo, že mám málo odrůd, nebot některé rostliny mi odešly-letos sem měla přísadu víc než mizernou.Ale to co sem vysadila do foliáků se pěkně chytlo a ty v kýblech viditelně poskočily.
Tak mám nakonec : Start, Tornado, Zlatava, Cherokee Purple, Yellow Banana, Negro Almeria, Taiko, Goldkrone, Radana, bezejmenné žluté kulaté, Corsaro, bezejmenné růžové biftekové, Tiger Tom, Pražské dlouhé žluté, Latah, Tumbling Tom Yellow, pak cherry rajčátka a nějaké F1 tyčky od kamaráda-boužel nevím odrůdu, Dwarf Blazing Beauty, a možná Skvrnitý říman-ještě nevysazeno, sazenice se trochu nachladila a je slabší, možná vyhodím, i když nerada.
Tak nakonec těch odrůd snad není málo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.4 (?), 16.5.2016 10:13
Tak nevím, jestli to bylo na mě. Mám 4x13 rajčat pod pet lahvemi. Z kupovaných semen - stupické, tornádo, porýní, goldkrone, drops, 2x zlatavu, 6x divoké z dobrásemena. A koupila jsem sazenici bejbino, protože ho tu tak hezky chválíte :) Z vlastních semen myšmaš - stupice, porýní, brutus, goldkrone, datlo. H.K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.4 (?), 17.5.2016 10:30
U nás je po ránu 3 až 5 a přes den kolem 10ti. Přeháňky a včera i kroupy. Rajčata jsem sázela hlouběji. Takže jim koukají 1-2 patra listů. Hrách je po kolena. Jahody obalené. Melouny na balkoně ve velkých kýblech s kompostem a dýně už mají poupata. Mám venku už i většinu bylinek. H.K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.204 (?), 22.5.2016 11:03
Prosím o radu.
Keříčková rajčata venku konkrétně jejich listy mi napadla housenka ci stonozka rezavé barvy nevím co to je, ale jelo to jak kobylky za den by to snědlo rostlinku:)
Postríkal jsem Pirimorem a 1% roztokem síry. Nevím jestli je nezabilo slunce v 11 hodin nebo postriky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 22.5.2016 12:16
V návodu na Pirimoru je upozornění na možnost fytotoxicity za vysokých teplot a při slunečném počasí... To je bohužel nevýhoda tohoto prostředku, musí se stříkat buď když je pod mrakem, nebo navečer. Pirimor je určen na mšice, na housenky je z dostupných Calypso. Fakt mám ráda ty, co stříkají hlava nehlava a nevědí na co který přípravek je.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.204 (?), 22.5.2016 19:25
Dit mi to zrali pod rukama. Tak zabijim jak to jde.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|