Prihnojovanie tekvice olejnej (tykev olejná)

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?)
29.12.2012 19:18

No, dyně měly letos spíš problém s vodou. Měla jsem i olejnou, první výsev zmrznul, podsévala jsem do původních důlků, ale celkově letos nic moc.Byly malé a měly málo vyvinutých semen. Hnojila jsem do důlku gran.koňským hnojem, pak kolem rostlin Cereritem.Že by se hnojilo na list a specielně borem vůbec nevím... Líp dopadly Hokaido, které po jsem vyhodila ze sklepa na hnůj a semena nepřemrzla, takže jsem je musela protrhat a na hnoji dorostly velikosti těch olejných a bylo jich neúrekom.

Ale na olejné dopustit nedám, strašně chutná semena, do pesta podstatně lepší, než piniové oříšky.

Omlouvám se za neodborný příspěvek, musím si o tom něco přečíst, ale jižně od Brna se zelenají i zapichnutý vidle.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 176.141 (?), 10.12.2012 16:58, zobrazeno: 6431x

Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať, či nemá niekto skúsenosti s prihnojovaním na list tekvice olejnej s prípravkom na báze boru? skúsenosti a najmä kedy najlepšie aplikovať, v akej fáze. Dakujem.

host - 176.141 (?), 29.12.2012 15:36

nikto nevie? alebo nezaoberá sa tu niekto pestovaním tykve olejnej? či bezšupkovej alebo so šupkou...

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 29.12.2012 19:18

No, dyně měly letos spíš problém s vodou. Měla jsem i olejnou, první výsev zmrznul, podsévala jsem do původních důlků, ale celkově letos nic moc.Byly malé a měly málo vyvinutých semen. Hnojila jsem do důlku gran.koňským hnojem, pak kolem rostlin Cereritem.Že by se hnojilo na list a specielně borem vůbec nevím... Líp dopadly Hokaido, které po jsem vyhodila ze sklepa na hnůj a semena nepřemrzla, takže jsem je musela protrhat a na hnoji dorostly velikosti těch olejných a bylo jich neúrekom.

Ale na olejné dopustit nedám, strašně chutná semena, do pesta podstatně lepší, než piniové oříšky.

Omlouvám se za neodborný příspěvek, musím si o tom něco přečíst, ale jižně od Brna se zelenají i zapichnutý vidle.

host - 176.141 (?), 31.12.2012 14:40

mne takisto po všech zmrzlých vymrzli porasty tykve olejnej, niektoré sa zregenerovali, iné sme museli znovu vysiať. samozrejme deficit zrážok a sucho urobili svoje. tykve narástli do malých rozmerov a niektoré nástupom vlhkejšej jeseňe začali hniť. Nabuduci rok rozmýšlam že namorím pre výsevom semená so stimulátorom, proti stresom...

host - 142.39 (?), 2.1.2013 20:42

Předpěstovala jsem sazenice v květináči a po zmrzlých zasadila do sadu pod mladé stromy, zamulčovala posečenou trávou. I přes velmi teplé léto se bez zalévání urodilo ze 2 rostlin 14 tykví. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz