Poraďte druh zeleniny, pro nezvyklé použití

host - 248.201 (?)
21.7.2024 14:58

Ačokča, ale je to jednoletka.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 16.156 (?), 21.7.2024 13:30, zobrazeno: 680x
Dobrý den, dokázal by někdo poradit druh zeleniny, který by splňoval následující kritéria? - popínavá (Bude sloužit jako zastínění posezení. Do výšky stačí asi 1m, posezení je pod opěrnou zídkou a pak se bude pnout nad hlavou co to půjde) - opadává (aby přes zimu pouštěla světlo k domu) - víceletá - aby plodila, měla alespoň jedlé listy, nebo jiné užití - jednalo se o zeleninu (ovoce, například vinná réva by svou sladkou šťávou přitahovala vosy a podobně) Zkoušel jsem vyhledávač a různé chatboty, jako ChatGPT, ale neúspěšně. Možná jsou moje požadavky nesmyslné

host - 248.201 (?), 21.7.2024 14:58

Ačokča, ale je to jednoletka.           Lída

host - 244.190 (?), 23.7.2024 10:43
Dobrý den, díky za tip. Jak píšete, není to víceletka, ale co jsem se dočetl, tak roste velmi rychle a potřebnou plochu pro zastínění by zřejmě stihla porůst každý rok. Podobně jsou na tom další kandidáti, které jsem našel a to: Čajot, nebo Lufa. Možná i Bazela bílá, neboli Malabarský špenát. Pokud slevím z toho, aby plody nepřitahovaly vosy a podobně, tak by možná přišla v úvahu Actinidie, neboli kiwi. Přiznám se, že nevím jak moc by ty vosy přitahovala. Máte někdo zkušenost? Taky by mě zajímalo, jak je to s těmi kočkami, jestli je to tak zlé. Sousedé po okolí kočky mají a toulají se.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz