Pomáhá lunární kalendář?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 71.137 (?) 10.2.2013 17:49
Že stejná semena klíčí různě je dáno rozdílností podmínek, které se třeba ve složení i jinak pravidelně homogenizované zeminy liší centimetr od centimetru všemi směry, rozdílná je samo sebou klíčivost, ale i vzcházivost a další záležitosti (fáze vývoje – že semeno vyklíčí, ještě neznamená, že z něj vyroste životaschopná rostlina), ale každý druh i hybrid může mít rozdíly mezi jednotlivými semeny velké i zanedbatelné, ale není to pravidlem – jinak by ty ekotoxikologické testy s klíčivostí hořčice nebral nikdo vážně;)
A jaké rozdíly jsou u vzcházivosti konvenční, po všech stranách homogenizované semenářské produkce se můžeš přesvědčit u libovolného lánu v létě - moc velkou členitost ani různorodost nedohledáš.
Záměrné rozdíly jsou mezi jednotlivými druhy, jako strategie přežití (r, k,s, c atd.), ne mezi jednotlivými semeny.
DM.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Michal. - Zlatý Zahrádkář (711) - 8.42 (?), 8.2.2013 15:55
To snad musí být překlep, snad každý ví, že v rovnodennosti má den 12 hodin. Takže asi bylo myšleno 6 - 18.
Odkud máte ten východ a západ pro dnešek? Mně moje meteostanice ukazuje 7:35-17:05.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 8.2.2013 18:30
Myslím, že to nemá cenu rozebírat, já jsem chtěl jen říct, že dnes se délka dne blíží deseti hodinám.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 9.2.2013 20:35
Líbí se mně Váš optimismus a humor
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 71.137 (?), 10.2.2013 17:49
Že stejná semena klíčí různě je dáno rozdílností podmínek, které se třeba ve složení i jinak pravidelně homogenizované zeminy liší centimetr od centimetru všemi směry, rozdílná je samo sebou klíčivost, ale i vzcházivost a další záležitosti (fáze vývoje – že semeno vyklíčí, ještě neznamená, že z něj vyroste životaschopná rostlina), ale každý druh i hybrid může mít rozdíly mezi jednotlivými semeny velké i zanedbatelné, ale není to pravidlem – jinak by ty ekotoxikologické testy s klíčivostí hořčice nebral nikdo vážně;)
A jaké rozdíly jsou u vzcházivosti konvenční, po všech stranách homogenizované semenářské produkce se můžeš přesvědčit u libovolného lánu v létě - moc velkou členitost ani různorodost nedohledáš.
Záměrné rozdíly jsou mezi jednotlivými druhy, jako strategie přežití (r, k,s, c atd.), ne mezi jednotlivými semeny.
DM.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 71.137 (?), 10.2.2013 17:52
Nějak se v tom špatně orientuji, to výše měla být reakce na:
Jiří Falta (2) - xxx.xxx.220.94 (?)
5.2.2013 22:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
"To, že stejná semena klíčí různě, je strategie rostlin,"
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 78.114 (?), 8.2.2013 14:54
My podle toho sadíme a sklízíme a výsledky jsou, hlavně u rajčat. Když měsíc dokáže pohnout s oceány tak určitě má vliv i na ostatní dění v přírodě včetně nás i rostlin.
Jedu podle tohoto kalendáře, je super.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|