Plísni odolná hadovka
|
|
 |
 |
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?) 3.9.2019 19:48
Pokud nemáte plíseň vy, neznamená to, že ji ostatní nemají. Mám okurky venku i ve skleníku, oboje napadlo padlí i plíseň. Troufám si říct, že po třiceti letech pěstování ty choroby poznám. Letos hodně záleží asi na lokalitě, u nás na konci července sice nijak zvlášť nepopršelo, jen pár milimetrů. ale přepršky byly několik dní po sobě, do mokrých rostlin zasvítilo slunce a už to jelo. Díky tomu, že byly několik dní mokré listy, mi odešly třeba muškáty, tak masívní napadení rzí jsem ještě neviděla.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 107.18 (?), 26.8.2019 9:52, zobrazeno: 6446x
Poraďte, prosím, nějakou plísni odlonou odrůdu hadovky.
Letos mi plíseň zdecimovala úrodu dřív, než mi bylo milé, tak hledám...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 125.26 (?), 1.9.2019 13:19
Přidám se. Nemusí být hadovka, jakákoliv salátovka. Letos mi okurky odešly chvíli poté co začaly plodit a to byly stříkané a ve skleníku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 1.9.2019 14:14
divné, v minulých letech mi salátovky ve skleníku nevydržely déle, než do půli srpna a letos jsem dnes ještě 2 sebral a nejsou poslední. Kvůli plísni ale neodešly nikdy, vždy je udolala sviluška. Roubovaná odrůda Marta. JČ. Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 1.9.2019 21:08
Já jsem včera sklidila ze čtyř rostlin ve skleníku cca 5 kg okurek a vypadá to, že ještě nějaké budou. Odrůda Minisprint (asi, je ze zahradnictví), pak Konsa F1 (semena z Lidlu) a Chinese Slangen (semena z Lidlu) - ty vypadají nejhůř., dnes jsem zavářela osm sedmiček okurek, asi poslední. Stříkala jsem proti plísni a padlí. Okurky mívám ve skleníku každým rokem do října. Letos kupodivu bez svilušek a molic.
Venku mám ještě plodící salátovky Konsa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 2.9.2019 7:31
Teď neřeknu odrůdu, ale na Antonína jsem vysela tři semínka a teď nevím, co s okurkami.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pirko - (49) - 62.105 (?), 3.9.2019 19:11
Vážení,
poslední roky se plíseň nevyskytuje. Myslím si, že okurky ničí sluneční paprsky. V dnešní době dozrají dvě generace ročně. Nic neřeším, jakmile začnou okurky rodit, žena namáčí další semeno a dnes v Září máme okurek na rozdávání. Zdravím. Libor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 3.9.2019 19:48
Pokud nemáte plíseň vy, neznamená to, že ji ostatní nemají. Mám okurky venku i ve skleníku, oboje napadlo padlí i plíseň. Troufám si říct, že po třiceti letech pěstování ty choroby poznám. Letos hodně záleží asi na lokalitě, u nás na konci července sice nijak zvlášť nepopršelo, jen pár milimetrů. ale přepršky byly několik dní po sobě, do mokrých rostlin zasvítilo slunce a už to jelo. Díky tomu, že byly několik dní mokré listy, mi odešly třeba muškáty, tak masívní napadení rzí jsem ještě neviděla.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|