Plíseň bramborová na rajčatech 2018
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Darina2152 - (15) - 253.174 (?), 9.6.2018 8:48, zobrazeno: 12363x
Přestože je teprvne počátek června, rajčata jsou již vzrostlá a teplé počasí prostřídáváné občasným mrholením už asi plísni také nahrává. Co mě zarazilo, tak jsem po focení na fotkách objevila podezřelé skvrny na listech ve skleníku. Co myslíte, je to ono? Dnes ráno jsem poprvé stříkala venkovní rajčata Acrobatem. Ve skleníku jsem už pár let nestříkala, ale dnes, zdá se, je příhodná doba.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 9.6.2018 9:12
plíseň bramborová to není, spíš začínající čerň rajčatová. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
Darina2152 - (15) - 253.174 (?), 9.6.2018 9:53
Díky za upozornění, už to vím. Vrátila jsem se do skleníku listy prohlédnout. Na fleky jsem přišla z fotek, které jsem dělala ráno. Zaráží mě, že se čerň objevila tak brzy a navíc jsem rajčata opakovaně stříkala Wuxalem kalcium s nadějí, že tím černi zabráním. No nic. Probrala jsem postřiky a zjistila, že ortiva je již nepoužitelná, tak bych zatím zkusila Dithane DT Neotex. Protože když mám čerň už nyní, co bude za měsíc za dva? Poradíte, jak na ni?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 9.6.2018 10:17
jestli chcete užít chemii, tak vám neporadím, protože ve skleníku pěstuji rajčata právě proto, abych se vyhnul užití chemie. A čerň napadá listy, nikoli plody.Že by Wuxal kalcium pomohl proti černi, slyším poprvé, spíš si myslím, že tím opakovaným postřikem na list jste růst černě podpořila. Chce to intenzivně větrat i dveřmi, případně v těchto parnech odmontovat i nějakou svislou tabuli na protější straně dveří. Asi bych zpočátku ještě otrhal viditelně napadené části listů. I když už je na tuhle radu pozdě, je třeba říci, že některé starší odrůdy, jako třeba Tornádo, odolávají černi mnohem lépe. Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.10 (?), 15.6.2018 22:35
Okurky hadovky uz 3 roky pestuji v parenisti jak se zacinaji rozrustat odelam okna a zasunu kari site do zeme na kraj pareniste okurky se krasne plazi po konstrukci nevystipuji mam bohatou urodu pestuji odrudu Bejby max spokojenost to same jsem mel pred lety jak ukazujete na foto je to prilis velke horko
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.107 (?), 9.6.2018 13:26
Ja uz som tiez objavil cern na rajcatach v skleniku, a to som pred tyzdnom striekal championom, mohol som dat radsej kuprikol, ale chcel som minut zostatok z minuleho roku. V jari som dezinfikoval sirnymi knotmi, sklenik je otvoreny nonstop aj vsetky okna a aj tak to prepuklo ako kazdy rok. Dalsi postrek uz asi nebudem robit vzhladom na to ze kazdu chvilu zacnu dozrievat plody
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 9.6.2018 11:44
S dovolením také přidám fotku. Je toto plíseň?
Děkuji
J.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 9.6.2018 11:47
Ještě jeden obrázek.
|